Весняну посівну кампанію розпочали на Івано-Франківщині.

Одними з перших на Івано-Франківщині розпочали посівну ярих сільськогосподарських культур аграрії Городенківщини, Коломийщини та Снятинщини. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації. На...

Одними з перших на Івано-Франківщині розпочали посівну ярих сільськогосподарських культур аграрії Городенківщини, Коломийщини та Снятинщини.

Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації. На сьогодні сільськогосподарські підприємства області посіяли 1043 га зернових та зернобобових культур. Зокрема, ярої пшениці – 474 га, ярого ячменю – 435 га, вівса – 110 га, гороху – 24 гектари. Відповідно до прогнозованої структури посівних площ сільськогосподарських культур по всіх категоріях господарств Івано-Франківської області під урожай 2024 року планується засіяти 376,3 тис. га, що на 1,0 тис. га більше, ніж торік. Під зернові культури, включаючи озимі, планується відвести 141,5 тис. га, що становить 37,6 відсотка в структурі посівних площ. Довідково Озимі на зерно займають площу 54,1 тис. га, що на 1,1 тис. га більше у порівнянні з минулим роком. Ярі зернові та зернобобові планують посіяти на площі 87,4 тис. га, що на 0,5 тис. га більше від посівів минулого року. Крім того, аграрії області планують засіяти технічними культурами 100,4 тис. га, що становить 26,7 відсотка в структурі посівних площ. Під посів овочевих культур та картоплі планують задіяти 72,9 тис. га, що на 0,8 тис. га більше, ніж торік. У структурі посівних площ овочеві культури та картопля становлять 19,4 відсотка.

Категорії
Економіка
Новини
Loading...