У Татарстані атаки зазнав завод зі збирання «шахедів»

Українська розвідка атакувала в російській Республіці Татарстан підприємство зі збирання ударних безпілотників типу Shahed. Про це повідомило джерело hromadske в Головному управлінні розвідки Міноборони...

Українська розвідка атакувала в російській Республіці Татарстан підприємство зі збирання ударних безпілотників типу Shahed.

Про це повідомило джерело hromadske в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Під атакою опинився завод, на якому росіяни збирають іранські «шахеди», маркуючи їх під «Герань-2». Цю операцію провело ГУР МО.

«Значні руйнування виробничих потужностей», — констатувало джерело.

Влада республіки заявляла, що на підприємства Татарстану в містах Єлабуга та Нижньокамськ було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів. Серйозних руйнувань, як стверджується, немає, але є постраждалі.

Місцеві Telegram-канали писали, що вибухи лунали в особливій економічній зоні «Алабуга», де розташовані промислово-виробничі підприємства.

За даними США, «Алабуга» підтримує контракт із російськими військовими задля збирання безпілотників Shahed. В американському Мінфіні прогнозували, що ця особлива економічна зона має намір збільшити виробництво, щоб виготовити тисячі дронів до 2025 року. «Алабуга» належить урядові Республіки Татарстан.

Категорії
Війна
Новини
Loading...