В Івано-Франківську стартував проєкт «Бізнес-прогрів молоді IF». ФОТО

ерший Бізнес-прогрів молоді Івано-Франківська стартував на базі Університету Короля Данила. Навчання організували спільно Університет, Бізнес Асоціація Івано-Франківська та міський голова Руслан Марцінків. «Була пропозиція...

ерший Бізнес-прогрів молоді Івано-Франківська стартував на базі Університету Короля Данила.

Навчання організували спільно Університет, Бізнес Асоціація Івано-Франківська та міський голова Руслан Марцінків.

«Була пропозиція міського голови Руслана Романовича Марцінківа, що потрібно зробити середовище для молоді. Щоби вона відчула підтримку від бізнесу, що бізнес потребує молоді. Саме тому ми прийняли рішення провести на платформі освітній університет Короля Данила за участю Універистету Короля Данила. Навчання для молоді Івано-Франківської громади від 18 до 30 років», – каже проректор Університету Короля Данила Олег Андрухів.

Після навчання кожен слухач може зможе реалізувати себе у бізнесі, або ж менеджменті. Окрім теорії, про тонкощі процесів, які відбуваються у практичному бізнесі, розповідатимуть представники іменитих брендів Івано-Франківська та підприємці.

«Це будуть великі навчання, які складатимуться з семи модулів. У підсумку навчання вони можуть отримати на реалізацію свого бізнес-проекту, або премію на створення ідеї. Зареєстровано більше 100 учасників, ми сподіваємось, що це будуть хороші конкуруючі ідеї і місто Івано-Франківськ заживе молодим ентузіазмом, тому що ми розуміємо, що в час війни саме молодь має брати на себе цю функцію заробляння коштів. Бо заробляння коштів – це податки, і відповідно, фінансування нашої армії», – каже заступник Івано-Франківського міського голови Святослав Никорович.

З-поміж подібних курсів «Бізнес-прогрів» вирізняється саме подачею матеріалів та заохоченнями після завершення навчання, каже співорганізатор виконавчий директор Бізнес Асоціації Івано-Франківська Едуард Веліканов. А це важливо для активної молоді на старті створення власної справи.

«Відмінність від таких подібних курсів для молоді у тому, що після кожного модулю, який триватиме тиждень, члени Бізнес Асоціації, 3-4 бізнесмена будуть розповідати саме по тій темі власний досвід. Друга відмінність – ми найкращі учасник отримають премії, а найцікавішим проектам зможемо дати фінансування або співфінансування на власний бізнес-проект», – розповідає виконавчий директор Бізнес-асоціації Івано-Франківська Едуард Веліканов.

Перший Бізнес прогрів молоді IF спочатку планував захід на 100 учасників, однак зголосилося на чверть більше людей. Переважно студенти, ще частина – старша молодь до 30-ти років. Мета в усіх одна – здобути навики для відкриття власного бізнесу.

«Загалом дуже цікаво. Хотіла би у майбутньому започаткувати свій бізенес. Тому хотіла би поспілкуватися з людьми, у яких він уже є та почерпнути знань від них. Послухати, можливо, про їхні помилки, про як правильно усе організувати і таке подібне», – розповідає учасниця, студентка УКД Мар’яна Гавадзин.

Мінімум двічі на рік планують проводити Бізнес-прогрів молоді IF» на базі УКД, каже міський голова Руслан Марцінків. Такі навчання у громаді необхідні. Адже саме теперішня молодь за кілька років стане потужним рушієм розвитку міста.

«Вітаємо всіх учасників, будемо робити це на регулярній основі, тому що такі навчання є дуже важливі. Крім того, у нас ще є жіноче підприємництво, яке ми підтримуємо, навчання вже діючих підприємців, які хочуть вдосконалити свої знання. Тому в різний спосіб ми хочемо досягнути, щоби молодь могла себе реалізувати в Івано-Франківську», – запевнив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Категорії
Дозвілля
Новини
Loading...