“Дім воїна” допомагає фізично реабілітовувати захисників після поранення

Таку ініціативу впровадив комунальний заклад «Дім воїна». Безкоштовна послуга доступна військовослужбовцям, які зазнали поранень та потребують відновлення. Щовівторка та щоп’ятниці 48-річний Микола Байбарін, головний...

Таку ініціативу впровадив комунальний заклад «Дім воїна». Безкоштовна послуга доступна військовослужбовцям, які зазнали поранень та потребують відновлення.

Щовівторка та щоп’ятниці 48-річний Микола Байбарін, головний сержант взводу 79-ї аеромобільної бригади після поранення відвідує тренування у спортивному клубі. Тяжкі поранення отримав ще влітку 2022-го року, однак перенісши кілька операцій потребує довгої реабілітації. 

 «Я розробляю м’язи. В мене м’яз був розірваний, його зшили докупи, осколки повитягували, В голові ще залишився уламок, лікарі кажуть. Поки не турбує – не чіпають. Роблю гімнастику і розробляю м’язи, в мене не всі м’язи після тяжких поранень задіяні і мені тут допомагають розробляти. Поки можна буде, доти буду відвідувати», – розповідає ветеран російсько-української війни Микола Байбарін. 

Тренерка Миколи Байбаріна пояснює, дає для ефективної реабілітації дає вправи на розвиток м’язів, суглобів та судин. Це необхідні вправи для відновлення.

«Вправи реабілітаційні, для відновлення спеціально підбирається комплекс вправ для тренувань, активуємо м’язи, які розслаблені і м’язи, які в гіпертонусі, тобто дуже напружені, ми їх будемо розслабляти. Ідемо до того, щоби м’язи були в нормальному тонусі, гарна була рухливість суглоба, судини укріплюються дихальними вправами», – розповідає про специфіку відновлювальних вправ тренерка спортклубу Наталія Рудлевська.

Завдяки домовленостям Івано-Франківського «Дому воїна» та спортклубом «Альянс», у залах за трьома адресами в різних мікрорайонах міста, ветерани після поранень безкоштовно зможуть відвідувати відновлювальні тренування для реабілітації. 

«Достатньо бути ветераном російсько-української війни, звернутися до комунального закладу «Дім воїна», ми вже в свою чергу, консультуємося зі спортивним клубом «Альянс», консультуємося з заявником, який до нас звертається. Ця послуга є повністю безкоштовна. Можуть звертатися ветерани, які отримали поранення, або інвалідність внаслідок війни», – роз’яснює директор КЗ «Дім воїна» Микола Крошний.

Івано-Франківськ продовжує підтримувати військовослужбовців. Тих, хто досі захищає нашу державу і тим, хто вже повернувся і потребує допомоги у відновленні, каже очільник громади Руслан Марцінків.

«Важливо, щоби хлопці реабілітовувалися. І один з методів – це є спорт і заняття з фізичної культури. Особливо ті, хто отримали поранення, інвалідність, важливо, щоби вони отримували підтримку міста. До місяця часу ми вже відкриємо приміщення, в якому майже завершуємо ремонти. І це буде місце фізичної та психологічної реабілітації. Важливо допомагати як діючим військовим, так і ветеранам. Тому що хлопці пройшли горнило війни, отримали поранення, стали демобілізованими. Необхідно, щоби вони теж отримували від міста допомогу: фізичну, психологічну реабілітацію. Тому ці напрямки в нас розвиваються», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Нагадуємо, у комунальному закладі «Дім воїна» захисники та ветерани Івано-Франківської громади можуть отримати допомогу та підтримку у лікуванні, реабілітації (фізичної та психологічної), а також гарно провести час у колі побратимів.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...