Дощ – не завада: інспекція за розкладом

Традиційна інспекція на велосипедах відбулася. Руслан Марцінків спільно з комунальниками об’їздили з перевіркою центральну частину міста. Від вулиці Грушевського, на Залізничну, Марійки Підгірянки, Стефаника....

Традиційна інспекція на велосипедах відбулася.

Руслан Марцінків спільно з комунальниками об’їздили з перевіркою центральну частину міста. Від вулиці Грушевського, на Залізничну, Марійки Підгірянки, Стефаника. Десь траву покосити, а десь вирівняти асфальт. Доручень очільник громади Руслан Марцінків комунальникам дав чимало. Дещо виконати обіцяють найближчим часом, частину робіт обіцяють завершити до Великодня.  

«Велику частину робіт ми зосередили по підготовці до Великодня. Дуже багато стовпчиків помалювали. Долучались комунальні працівники. Огорожі також. Звертали увагу на стан вулично-дорожньої мережі. Заїжджали у маленькі провулки, звертали увагу обговорювали з мешканцями про проведення таких робіт», – розповідає директор КП «Благоустрій» Михайло Яцків.

Далі за маршрутом – ясла-садок №14 «Пролісок». Тут просять допомогти вирішити питання з опаленням. Садок обслуговує СТЕК, а тому у разі перепідключення планують мати автономну котельню на території дошкільного закладу. Щодо безпеки діток у разі тривоги – тут працює сховище і може під час небезпеки прийняти понад півтори сотні людей.

«У цьому році заплановано ще на території нашого садка міні-котельню. Щоби ми були автономні і без проблем проходили зимовий період. Укриття в нас знаходиться на першому поверсі. Розраховане на 165 людей. Тому всіх дітей може прийняти. Оскільки садочок відвідують 75-80 діток щодня», – каже директорка ЗДО №14 «Пролісок» Наталія Слєзко.

Основне – це полатати дороги, зробити розмітку. За словами директора Муніципальної дорожньої компанії Віталія Бурка, роботи на дорогах громади почалися ще з лютого, відколи погода дала можливість для ремонтів. Десь латають, десь щебенять – роботи багато і в різних районах. 

 «Від лютого місяця ми постійно проводимо ремонтні роботи і припиняємо хіба коли така погана погода. Проїжджали сьогодні вулицю, яка з’єднує вул. Бандери та Мельника. Там поточний ремонт асфальтобетоном. Йшла бесіда за вулицю Хриплинську (ту щебеневу частину, яка йде за вул. Микитинецькою до гаражів). Йшла мова за профілювання з додаванням щебеню. Йшла мова за вулицю Шота Руставеллі. Ми її періодично підсипаємо, але за тиждень-другий треба буде її підщебенити», – директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко.

Чисте та доглянуте місто навіть в умовах війни – міський голова Руслан Марцінків запевняє, попри брак комунальників, роботи у громаді тривають, а місто розвивається і повинно ставати кращим.

«Основне – це полатати дороги, зробити елементарну розмітку, хоча б пішохідні переходи. Щоб місто було чисте, прибране. Сміття вивозилося. Це основні завдання. Працюємо, дивимось. Десь заставляємо забудівників, щоб деякі речі робили. Важливо, щоб місто навіть в умовах війни було чисте та доглянуте. Сьогодні були більше в центральній частині міста. Бо минулих разів були в інших мікрорайонах. Це Пасічна, Дем’янів лаз, Позитрон, Каскад. Сьогодні – це центральна частина міста», – зазначає Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Нагадуємо, щовівторка Івано-Франківський міський голова спільно із заступниками та комунальниками виїжджають на велосипедах на ранкову інспекцію різними мікрорайонами Івано-Франківська, щоби особисто перевірити, як виконують роботи з благоустрою.

Категорії
Місто
Новини
Loading...