Прикарпатська прокуратура ініціює відновлення унікального комплексу Садиби Реїв

Прикарпаття має багату і неповторну культурну спадщину. На території області знаходиться понад 3 800 пам’яток культурної спадщини. З них – 1491 пам’ятка археології, 1342...

Прикарпаття має багату і неповторну культурну спадщину. На території області знаходиться понад 3 800 пам’яток культурної спадщини. З них – 1491 пам’ятка археології, 1342 – архітектури та містобудування, 617 – монументального мистецтва та 397 історичних пам’яток.

Повідомляє Івано-Франківська обласна прокуратура.

Прокуратура забезпечує захист таких об’єктів. Її діяльність у цій сфері охоплює питання щодо розроблення та затвердження історико-архітектурних опорних планів населених пунктів, укладення охоронних договорів, реєстрацію за державою права власності на пам’ятки архітектури та археології, повернення у державну власність незаконно переданих земель археології.

У прокуратурі зазначили, що у судовому порядку зобов’язано Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації вжити заходи для забезпечення захисту об’єкта культурної спадщини – пам’ятки національного значення “Садиба та парк”, відомої як Садиба Реїв.

Вона є унікальною пам’ятною архітектури та садово-паркового мистецтва XVIII – ХІХ століть. Палац зберігся до наших днів з мінімальними перебудовами та втратами.

Зараз комплекс перебуває у приватній власності. Як встановила прокуратура, протягом тривалого часу не вживалися заходи щодо його збереження.

Категорії
Новини
Новини
Loading...