Окупанти здійснили спробу прориву на Харківщині, ЗСУ залучили резерви, – Міноборони

Наразі на Вовчанському напрямку тривають бої різної інтенсивності. О 5 ранку 10 травня російські окупанти здійснили спробу прориву лінії оборони української армії у Харківській...

Наразі на Вовчанському напрямку тривають бої різної інтенсивності.

О 5 ранку 10 травня російські окупанти здійснили спробу прориву лінії оборони української армії у Харківській області.

Як повідомляє Міноборони України, Збройні сили захищають позиції на Харківщині. На Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб.

“З початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії. Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Міноборони, станом на зараз атаки окупантів відбито, тривають бої різної інтенсивності. 

“Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи. Збройні Сили України продовжують стримувати наступ ворога”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, місцева військова адміністрація Вовчанська оголосила про евакуацію населення через посилення атак росіян.

Оновлено о 14:34. Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Сили оборони України зупинили артилерійським вогнем нову хвилю контрнаступу російських загарбників на Харківську область.

На спільній прес-конференції з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою у Києві глава держави наголосив, що російські загарбники розпочали новий контрнаступ на Харківщину, але Силам оборони України вдалося зупинити росіян.

“Я думаю, що усі заяві абсолютно чесні і справедливі. Росія почала нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами і артилерією. Важливо, що вони (росіяни – УНІАН) можуть збільшувати і підтягувати ще сили на цьому напрямку, і це факт, але наші військові, військове командування знали про це і розраховували свої сили для того, щоби зустріти вогнем ворога”, – сказав президент.

За його словами, “зараз іде жорстокий бій на цьому напрямку”.

“Із того, що мені відомо десь на сьому-восьму ранку, ми їх зустріли вогнем, і я вважаю, що на цей час зупинили артилерійським вогнем”, – наголосив Зеленський.

Категорії
Війна
Новини
Loading...