Перешкоди на шляху до батьківства: що має знати кожна майбутня сім’я

Батьківство – це одна з найважливіших ролей у житті багатьох людей. Проте, сучасний світ існує з безліччю факторів, які можуть негативно вплинути на можливість...

Батьківство – це одна з найважливіших ролей у житті багатьох людей. Проте, сучасний світ існує з безліччю факторів, які можуть негативно вплинути на можливість стати батьками. Про те, що знижує шанс стати батьками розповіла лікар акушер-гінеколог, репродуктолог, лікар УЗД Прикарпатського центру репродукції людини  Леся Синкевич.

Стан здоров’я

“Вагітність – це чудовий період у житті кожної жінки, проте перед тим, як розпочати цей захоплюючий етап, важливо впевнитися, що ваше тіло готове до цього чудового випробування. Один з найважливіших кроків у плануванні вагітності – пройти ряд аналізів та оглядів, щоб забезпечити оптимальний час для вас та вашої майбутньої дитини”, – лікар акушер-гінеколог Леся Синкевич.

Перед вагітність обов’язково потрібно здати:

  • загальний аналіз крові та сечі, який допоможе виявити будь-які потенційні проблеми зі здоров’ям.
  •  зробити УЗД органів малого тазу. Дослідження дозволяє оцінити стан статевих органів, виявити наявність патологій або розладів, які можуть впливати на вагітність.
  • зробити УЗД органів черевної порожнини.
  • пройти огляд у гінеколога – ендокринолога, зокрема огляд щитовидної та молочних залоз, який дозволить виявити різні ендокринні розклади.
  • здати аналізи на інфекції, що передаються статевим шляхом. Виявлення та лікування таких інфекцій до вагітності може допомогти уникнути серйозних ускладнень для майбутньої матері та дитини.

Шкідливі звички

Куріння, споживання алкоголю, вживання наркотиків та інші шкідливі звички можуть не лише погіршити загальний стан здоров’я, але й негативно вплинути на репродуктивну систему.

Харчування

Під час планування вагітності харчування повинно бути повноцінним та корисним. Обов’язково вживати достатню кількість вітамінів та мікроелементів, – наголосила лікарка.

Надмірна вага

Надмірна вага має вплив на гормональний фон та цикл. Тож жінкам слід приділити цьому фактору увагу.

Стрес

Одним із важливих чинників зменшення шансів на вагітність є стрес. Адже нервові напруження викликають гормональні збої у жінок.

Крім того, на вагітність впливає також перенесення хірургічний втручань, аборти, малорухливий спосіб життя та шкідливі умови праці.

“Збереження здоров’я та зменшення шансів стати батьками вимагає уваги до різноманітних аспектів життя. Шлях до батьківства може бути складним, проте з правильним підходом та підтримкою кваліфікованого спеціаліста він стає можливим”, – зазнала лікар акушер-гінеколог.

Медикаментозне лікування, хірургічне, допоміжні репродуктивні методики, психологічна підтримка – все це вам можуть надати в “Прикарпатському центрі репродукції людини”. Тут за державний кошт лікують жіноче та чоловіче безпліддя.

Протягом 2023 року в заклад звернулося майже 3 тис. осіб. Медики провели близько 400 процедур допоміжних репродуктивних технологій. 226 жінок таки отримали бажану вагітність.

Варто додати, що в «Прикарпатському центрі репродукції людини» здійснюють лікування по пакету програми медичних гарантій. У центрі вам нададуть якісну допомогу на кожному етапі. З кожним пацієнтом тут працюють індивідуально, з урахуванням його потреб та можливостей.

За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном +380 68 525 2828.

м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола 51г

Реклама

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...