Комунальна інспекція: перевірили стан доріг, доступність, двори і проїзди

Від вулиці Грушевського – на вулиці Коновальця, Сорохтея, Петлюри та Нацгвардії – таким був нинішній маршрут традиційної вівторкової велоінспекції з міським головою та комунальниками....

Від вулиці Грушевського – на вулиці Коновальця, Сорохтея, Петлюри та Нацгвардії – таким був нинішній маршрут традиційної вівторкової велоінспекції з міським головою та комунальниками. Під пильним оком – стан доріг, доступність для маломобільних груп, двори та проїзди. 

«Звертали велику увагу на доступність, на стан ремонту доріг. Були певні доручення, зокрема по косінню трави по вулиці Коновальця, здійснити покіс по вулиці Сорохтея, Слави Стецько», – розповідає директор КП «Благоустрій» Михайло Яцків.

А ще комунальники мають навести лад з дитячими майданчиками у тому мікрорайоні. За словами т.в.о. директора КП «Комфортний дім» Володимира Воронича, найближчими днями працівники візьмуться за покіс трави та оновлення майданчиків для діток.

«Ранкова інспекція сьогодні була досить змістовною. Зокрема по дорученнях стосовно дитячих майданчиків. Тому складаємо графік малювання дитячих майданчиків і будемо їх малювати. Найбільше в районі Коновальця, в житловому масиві, а також на Сорохтея треба помалювати й покосити двір», – зауважує т.в.о директора КП «Комфортний дім» Володимир Воронич.

А ще міський голова Руслан Марцінків доручив навести лад з паркуванням біля обласної бібліотеки на Чорновола. Тут мають встановити сфери, щоби машини не заважали пішоходам. А на вулиці Сорохтея встановлять обмежувачі швидкості, аби водії авто не ганяли, а пішоходам було безпечніше.

«Одне із звернень, які ми отримали – мешканці з вул. Сорохтея просили встановити пагорби-засоби заспокоєння дорожнього руху, бо попередні вже прийшли у невідповідність і їх демонтували. Тому ж є необхідність їх поновити для безпеки пішоходів, а також усіх учасників дорожнього руху. Також звертались, щоб вберегти зелені зони від несанкціонованого заїзду автомобілів, машини паркують на газонах і в скверах, а це руйнує зелені зони. Ми дбаємо про них і хочемо, щоб їх в місті було якнайбільше», – каже заступник директора Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Назар Рогів.

Капітальні ремонти доріг в час війни у місті не проводять, однак ями таки латають. Щодня у громаді працюють дві бригади від «Муніципальної дорожньої компанії». Роботи багато, каже Віталій Бурко, однак, для певних видів робіт необхідна тепла погода. 

«З критичних вибоїн, які були з кінця січня-початку лютого, в основному на магістральних вулицях вийшли. Наприклад таких, як Тисменицька, Коновальця. Але залишилось ще багато дрібніших, то їх ми заробляємо бітумізатором «Крокус» і тут ще роботи непочатий край, бо недавно перейшли до них, адже цей вид робіт вимагає дуже теплої погоди. Кожного дня працює дві бригади – зараз в даний час маємо вул. Івасюка, вул. Петлюри з переходом на Коновальця. Ще з завдань сьогоднішньої поїздки – бічна вулиця від Сорохтея, там понищена дорога, всі краї повністю треба переасфальтовувати. А також будемо виконувати попередні доручення», – розповідає директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко.

Чимало доручень та зауважень від міського голови. Їх виконання Руслан Марцінків обіцяє перевірити вже за кілька тижнів. Каже, Івано-Франківськ повинен бути комфортним та зручним, навіть у час війни.  

«Коновальця, Сорохтея, Петлюри, Нацгвардії. Дивилися, як прибирають сміття, як відбувається косіння в дворах, поспілкувалися з мешканцями, подивилися, які є проблеми. Десь невеличкі поточні ремонти, десь проїзд зробити доступним, далі продовжуємо дивитися місто. Також подивилися, як ідуть роботи по програмі доступності для людей з інвалідністю, для наших військових на вулиці Чорновола. Тому стараємося сьогодні, щоби місто жило життям, було комфортним, було надійним українським тилом», – розповів Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Категорії
Місто
Новини
Loading...