Підняття тарифів на проїзд в комунальному транспорті Івано-Франківська: коли очікувати зростання

В Івано-Франківську обговорюють підняття тарифів на проїзд в комунальному транспорті. Втім, тариф зросте не раніше першого липня 2024 року. Про це повідомив міський голова Руслан...

В Івано-Франківську обговорюють підняття тарифів на проїзд в комунальному транспорті.

Втім, тариф зросте не раніше першого липня 2024 року.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків 23 травня.

“Зважаючи на суттєве підняття цін на електрику з першого червня, бачимо, що сьогодні нам дуже складно витягувати наявну ціну.

Дійсно триває обговорення про збільшення тарифу на громадські перевезення”, — ділиться Марцінків.

Зазначимо, що вартість проїзду, залежно від способу оплати, буде різною. Так, карткою “Галка” проїзд може вартувати 10 гривень, банківською карткою — 13 гривень, за готівку — 15 гривень.

Раніше посадовець інформував, що наявний тариф — 6, 8, 10 гривень — не відповідає часу, витратам.

Водночас студенти й надалі їздитимуть за 50% від вартості, а представники пільгових категорій — безплатно.

До слова, як пояснював заступник міського голови Михайло Смушак, штучне втримання цін на перевезення ускладнює роботу комунального підприємства, бо місту доводиться перекривати нестачу власним коштом.

«Ми виходимо з інтересів мешканців. Хоча в інших містах на сьогодні вже йде збільшення тарифів на перевезення. Ми поки що тримаємо.

Втім, в будь-якому випадку, щоб автобус поїхав, він має мати пальне, запасні частини, водія. Це все впливає на формування тарифу.

Якщо не платять мешканці, то хтось інший обов’язково має заплатити. А хтось інший — це кошти з міського бюджету», — наголошував Смушак.

Категорії
Місто
Новини
Loading...