В Івано-Франківську провели фестиваль “МріяДія”. ФОТО

Фестиваль “МріяДія” відбувся на галявині навпроти хірургічного корпусу Івано-Франківської обласної клінічної лікарні. Про це пише Суспільне. Лекцію про домедичну допомогу в умовах бойових дій...

Фестиваль “МріяДія” відбувся на галявині навпроти хірургічного корпусу Івано-Франківської обласної клінічної лікарні.

Про це пише Суспільне.

Лекцію про домедичну допомогу в умовах бойових дій за алгоритмом M.A.R.C.H читав завідувач кафедри травматології, ортопедії і невідкладної військової хірургії Івано-Франківського національного медичного університету Вадим Сулима.

“Незнання можуть привезти до незворотної ситуації. Тому я намагався людям довести, що практично кожен пересічний може і здатний у надзвичайній ситуації надати ту домедичну допомогу, яка не зашкодить подальшим маніпуляціям, що проводитимуть медики”, — пояснює Вадим Сулима.

Слухали лектора цивільні та військовослужбовці, які наразі перебувають в лікарні. Серед них — харків’янин Дмитро Савін зі своїми батьками.

“У нас дуже гарна підготовка була, тактична медицина. Тому всі бійці знали, як це робити. Якби я не володів тими навичками, я б тут не сидів, тому знання знадобилися. Треба всім цивільним зрозуміти, що всі знання треба відпрацьовувати, тренувати. Вони — дуже корисні”, — говорить Дмитро Савін.

Степанія Варунків працює у лікарні, але вирішила прийшла на фестиваль, щоб перевірити свої знання з домедичної допомоги.

“Оскільки ми живемо в умовах війни, ці знання можуть знадобитися у будь-який час. Тому ми з колегами прийшли, щоб “освіжити” їх. І, можливо, навчитися чогось нового, адже медицина не стоїть на місці, йде вперед”, — каже Степанія Варунків.

Окрім лекції про домедичну допомогу, учасникам фестивалю пропонували зіграти в настільні ігри та почастуватися стравами з польової кухні.

Організаторка фестивалю “Мрія. Дія” Надія Шегда розповіла, що під час заходу збирали гроші на облаштування простору для реабілітації військових. Він вартуватиме один мільйон гривень. Простір планують відкрити на території обласної лікарні за півтора місяця. Зараз тут тривають ремонтні роботи.

“Можливо, військові, перебуваючи у цьому закладі на лікуванні, віднайдуть свою майбутню нову професію. Ми будемо надавати їм для цього можливості. Працюємо з майстрами, лекторами, музикантами, які охоче долучаються. Це — люди різних професій, вони приходять та проводять ці лекції”, — говорить Надія Шегда.

З її слів, 9 червня фестиваль відвідали орієнтовно 80 людей.

Збирали гроші для відновлення військових. У Франківську провели фестиваль "Мрія. Дія"

The post В Івано-Франківську провели фестиваль “МріяДія”. ФОТО appeared first on Місто.

Категорії
Дозвілля
Новини
Loading...