Двоє франківських рятувальників розповіли, як рятували життя людей на Донеччині

Франківські рятувальники – медики, Петро Гапʼяк та Олексій Рогинець впродовж шістдесяти днів рятували життя на Покровському напрямку Донеччини. Ротація медичного розрахунку ДСНС тривала з...

Франківські рятувальники – медики, Петро Гапʼяк та Олексій Рогинець впродовж шістдесяти днів рятували життя на Покровському напрямку Донеччини.

Ротація медичного розрахунку ДСНС тривала з середини квітня по червень. Впродовж цього часу, вони виїжджали на виклики на автомобілі швидкої медичної допомоги, який був укомплектований всім необхідним, щоб ефективно надати медичну допомогу.

70% виїздів — це допомога постраждалим внаслідок обстрілів, які траплялися майже через день.

«Перший виклик запамʼятався найбільше:ракета потрапила в пʼятиповерховий будинок, було багато потерпілих і ми робили все можливе, щоб всіх врятувати й на щастя обійшлося без жертв »- розповідає Олексій.

“Основними нашими завданнями, було надавати медичну допомогу мирному населенню та особовому складу підрозділів ДСНС, здійснювати транспортування постраждалих до лікувальних закладів, а також, ми проводили тренінги з надання домедичної допомоги для рятувальників. Проте, якщо ми приїжджали на виклик і була потрібна допомога з пошуку потерпілих чи розбору завалів, ми звичайно допомагали нашим колегам-рятувальникам” згадує Петро Гап’як.

Працювати під обстрілами тяжко, але найважче це загибель дітей – підсумовують медики. За ввесь час перебування на сході, було здійснено майже два десятки виїздів та врятовано 20 людей.

Категорії
Новини
Новини
Loading...