КНДР могла передати Росії майже 5 млн артснарядів

Таким чином Північна Корея допомагає РФ зі зброєю для війни в Україні. Північна Корея відправила до РФ контейнери, в яких можуть бути 5 мільйонів...

Таким чином Північна Корея допомагає РФ зі зброєю для війни в Україні.

Північна Корея відправила до РФ контейнери, в яких можуть бути 5 мільйонів артилерійських снарядів. Проте під час візиту до Пхеньяну російський диктатор володимир путін, ймовірно, захоче отримати ще більше.

Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік в інтерв’ю Bloomberg News.

За його словами, Сеул виявив щонайменше 10 тисяч морських контейнерів, які були відправлені з Північної Кореї до РФ, в яких може бути до 4,8 млн артилерійських снарядів, що схожі з тими, якими Путін атакував Україну. 

“Очікується, що Путін буде прагнути до більш тісної співпраці з Північною Кореєю у сфері безпеки, особливо у сфері військових поставок, таких як артилерійські снаряди, які необхідні для того, щоб скористатися шансом на перемогу”, – підкреслив Шин Вонсік.

Міністр зауважив, що Північна Корея також надіслала десятки балістичних ракет для РФ, аби допомогти напасти на Україну. В обмін на це Росія надала Північній Кореї технології, завдяки яким країна зможе реалізувати плани щодо розгортання супутників-шпигунів та звичайних озброєнь, таких як танки і літаки. 

Як повідомила південнокорейська газета DongA Ilbo, Путін здійснить візит до КНДР вже наступного тижня. Ця поїздка стане першою з липня 2000 року та викличе занепокоєння з боку США та їхніх союзників щодо постачань зброї, які допомогли Кремлю здійснити напад на Україну.

“Боєприпаси, надіслані Північною Кореєю після зустрічі Путіна і Кіма в Росії у вересні, яка призвела до активізації торгівлі між сусідами, ймовірно, значно перевищили ті, що були надіслані США і Європейським Союзом. Це дозволило кремлівським військам обстрілювати Україну, оскільки вони були змушені нормувати боєприпаси через скорочення поставок, а надання допомоги було заблоковано в Конгресі США”, – нагадали у Bloomberg.

Своєю чергою на супутникових знімках можна побачити, як Пхеньян готується до візиту Путіна, передає сеульська спеціалізована служба 38 North. На знімках видно будівництво на площі Кім Ір Сена в центрі Пхеньяна, що свідчить про підготовку до військового параду. Також літаки, які припарковані у головному аеропорту Пхеньяна, було переміщено на злітно-посадкову смугу, швидше за все, щоб підготувати об’єкт до прийому російського диктатора.

Категорії
Новини
Новини
Loading...