ЄС офіційно розпочав переговори про вступ з Україною та Молдовою, – фон дер Ляйєн

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що Євросоюз офіційно розпочав переговори про вступ з Україною та Молдовою. “Вітаємо Молдову та Україну з початком...

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що Євросоюз офіційно розпочав переговори про вступ з Україною та Молдовою.

“Вітаємо Молдову та Україну з початком переговорів про вступ. Це дуже хороші новини для народу України, Молдови та всього Європейського Союзу. Подальший шлях буде складним, але сповненим можливостей”, – заявила вона у Twitter.

У своєму відеозверненні президент Єврокомісії відзначила, що “ми перебуваємо на порозі важливого та трансформаційного моменту”, і що “ми шануємо принципи і цінності, які об’єднують нас”.

Вона наголосила, що Євросоюз був завжди більшим, аніж політичне і економічне об’єднання. За її словами, це свідчення колективного прагнення до миру, безпеки, демократії та процвітання.

Президент ЄС додала, що народи України та Молдови продемонстрували непохитне зобов’язання та рішучість бути частиною європейського проекту.

“Навіть у час війни та потрясіння вони розпочали масштабні реформи. Вони знають, що їхня подорож буде інтенсивною та вимогливою. Переговори про вступ призначені підготувати кандидатів до обов’язків членства, і саме тому, короткого шляху не існує”, – наголосила фон дер Ляєн.

За її словами, переговори починаються в сильному дусі відкритості, залученості та відданості.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...