Бурштинська ТЕС відновленню не підлягає — голова Івано-Франківської ОВА Онищук

Бурштинська теплоелектростанція, що на Івано-Франківщині, не підлягає відновленню після російських ракетних ударів. Про це в ефірі радіо “Західний полюс” повідомила голова обласної військової адміністрації...

Бурштинська теплоелектростанція, що на Івано-Франківщині, не підлягає відновленню після російських ракетних ударів.

Про це в ефірі радіо “Західний полюс” повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

“Понад 12 ракетних атак було спрямовано на наш енергетичний об’єкт. Ми розуміємо, що відновленню не підлягає Бурштинська ТЕС. Вона надзвичайно сильно зруйнована”, — сказала Онищук.

Через обстріли РФ Бурштинської ТЕС82 багатоповерхівки та понад 30 закладів соціальної сфери у Бурштині можуть залишитися без тепла і гарячої води. У місті планують встановити дві модульні газові котельні по 10 та 8 МВт.

Вартість цих котелень становить приблизно 100 мільйонів гривень. Такої суми у бюджеті громади немає, тому міськрада звернулася до Івано-Франківської обласної військової адміністрації, облради, уряду та закордонних донорів.

25 червня міський голова Бурштина Василь Андрієшин на семінарі у Львові обговорив підготовку до опалювального сезону з Міністерством енергетики та німецьким фондом GIZ.

27 червня голови громад Прикарпаття на позачергових зборах вирішили фінансово підтримати Бурштин. Зокрема, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків обіцяв спрямувати 5 мільйонів гривень.

Категорії
Прикарпаття
Новини
Loading...