ЧЕ-FEST: ВТІЛИТИ МРІЮ ГЕРОЯ ТА ЗІБРАТИ КОШТИ НА ПОТРЕБИ ЗАХИСНИКІВ

Широкий фестиваль, що збиратиме друзів, слухачів та даруватиме тепло – така мрія була у музиканта гурту «КораЛЛі» Андрія Чепіля. Власне, перші два фестивалі йому...

Широкий фестиваль, що збиратиме друзів, слухачів та даруватиме тепло – така мрія була у музиканта гурту «КораЛЛі» Андрія Чепіля.

Власне, перші два фестивалі йому таки вдалося провести: осінній та весняний. Третій ж допомогли втілити в життя друзі та рідні. Щоправда … посмертно. 

«ЧЕ-FEST – це одна із мрій Андрія. Він мріяв започаткувати фестиваль, де будуть збиратися друзі. Бо завжди 2 рази у рік він збирав друзів у такій камерній обстановці. Був ЧЕ-FEST осінній і весняний. Осінній, бо він повернувся з армії і організував концерт. Це було у жовтні. А весняний – бо у квітні був день народження. Тепер цей фестиваль виходить в інший рівень – переходить з камерного – у більш публічний рівень, ширший і чисельніший. Щоправда, вже без Андрія. Тому для мене дуже важливий цей захід – втілити мрію чоловіка», – зізнається Дана Чепіль, дружина загиблого Героя. 

 «ЧЕ-FEST» – це данина пам’яті Героя, і за словами міського голови Руслана Марцінківа, такі заходи повинні проводитися в пам’ять кожного полеглого. 

«Дуже важливо, щоб Героїв вшановували гідно. Тому місто з радістю підтримало ініціативу друзів Андрія. Основні організатори  – це друзі, рідні музиканта. Ми ж свого боку докладаємо всіх зусиль, щоб вшановувати Героїв подібними заходами. Десь це будуть такі фестивалі, десь – спортивні події чи літературні читання. Важливо пам’ятати одне: наші загиблі Герої – це такі самі люди, які мали вподобання, мрії та плани», – наголошує Руслан Марцінків.

 Андрій Чепіль – широко відомий як музикант декількох гуртів. З 2018 року він грав на трембіті в фолк-рок гурті “КораЛЛі”. Вмів грати на багатьох інструментах. З початку повномасштабного вторгнення пішов боронити Україну. А 28 червня 2023 року провів останній бій під Роботином. Лідер гурту «КораЛЛІ» Михайло Адамчак зазначає, що Андрій завжди буде легендою та частиною команди. Адже ще на першій спільній репетиції помітив, «що з нього буде толк». 

Його вмінням грати на трембіті захоплювався і лідер гурту «Кому вниз» Андрій Середа. Саме так познайомився з Андрієм на концерті: коли той грав на трембіті. 

«Пам’ятаю Андрія, як він з трембітою бігав по сцені. І я боявся, чи виживу. Це була наша перша і остання земна зустріч. Знаю, що він грав на багатьох інструментах. Ота наша зустріч була ще на концерті у Франківську в часи ковіду. Коли концерти були заборонені і ми грали перед автомобілями (слухачі сиділи на концерті у своїх авто). Я знав про нього не лише як про музиканта, але й як воїна. Ми тут, бо ми брати. Зараз такий час, коли потрібно відкрити серце один одному. Не важливо хто головний: хто на сцені, а хто слухач. Тому завдяки Андрію ми зараз тут», –  пояснює Андрій Середа

Окрім виступів гуртів «КораЛЛІ» та «Кому вниз», на заході організували благодійні ярмарок та розпродаж «Помста за Андрія». А всі вилучені кошти спрямують на потреби військових. 

Категорії
Місто
Новини
Loading...