Рішення про надання ППО для України можуть з’явитися перед самітом НАТО, – Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що найближчим часом можуть з’явитися новини про постачання Україні додаткових систем ППО. Це має відбутися до саміту НАТО 9-11...

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що найближчим часом можуть з’явитися новини про постачання Україні додаткових систем ППО. Це має відбутися до саміту НАТО 9-11 липня.

Про це він сказав в інтерв’ю в Інституті Брукінгса.

Він зазначив, що успіхом для України є можливість “стояти на власних ногах” у військових, економічних та демократичних питаннях. Водночас у короткостроковій перспективі одним із ключових факторів українського успіху є сильна система протиповітряної оборони, запевнив Блінкен. 

Політик наголосив, що економіка України має неймовірний потенціал, якщо в неї інвестувати. Аби він був розкритий, потрібно забезпечити ППО, яка захищатиме ті території, в які інвестували. 

“Ми працюємо над цим. Я думаю, буде більше новин про це найближчими тижнями, напередодні саміту НАТО наступного тижня”, – запевнив держсекретар США.

За його словами, самостійна у демократичній, військовій та економічних сферах Україна буде “найсильнішою відповіддю” російському диктатору путіну.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...