Пам’яті Романа Василенка-Бабія

Івано-Франківськ береже пам’ять про Героїв. Анотаційну дошку полеглому захиснику Роману Василенку-Бабію відкрили на фасаді будинку на вул. Бандери, 12, в якому проживав Роман. Сестра...

Івано-Франківськ береже пам’ять про Героїв. Анотаційну дошку полеглому захиснику Роману Василенку-Бабію відкрили на фасаді будинку на вул. Бандери, 12, в якому проживав Роман. Сестра загиблого захисника пригадує, що тут він народився і пройшли його найбільш безтурботні роки. 

«Роман був наймолодшою дитиною в сім’ї, завжди веселий, усміхнений, мав багато товаришів. Після одруження переїхав до Києва. Він пішов на війну одним з найперших, ми навіть нічого не знали. Через поганий зір Романа не хотіли брати, але він пішов добровольцем. На самих початках захищав Київ, коли відвоювали Київ він залишився в президентських військах. А пізніше прийняв рішення їхати боронити Донецьк. Мама до останнього не знала, що він є на передку, бо мамі вже 89 рік і ми завжди її охороняли», – пригадує рідна сестра Романа Галина Паращук (Бабій).

Солдат окремого президентського полку імені Богдана Хмельницького Роман до останнього подиху віддано боронив Україну. 2 липня 2023 року рідним повідомили, що Роман зник безвісти, а вже наступного дня підтвердили страшну звістку – Роман загинув. 

«Наш обов’язок – шанувати пам’ять. Пам’ять треба зберегти не тільки для рідних, а й для цілої громади. Тому ми відкриваємо анотаційні дошки, Алею Слави Героїв та проводимо багато інших подій, щоб вшанувати пам’ять наших Героїв. Сьогодні ми з сумом згадуємо більше 512 загиблих з нашої громади. Понад 110 наших земляків досі вважаються зниклими безвісти. Це – величезні втрати для франківської громади. Розуміємо, що в кожному місті та області є свої втрати. Вічна пам’ять Героям! Дякуємо тим, хто нас зараз захищає», – підсумував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Міський голова також зазначив, що найбільшою шаною для Романа та усіх полеглих Героїв буде українська перемога. Щоб вона якнайшвидше настала – треба збільшувати допомогу, брати участь у волонтерських ініціативах та не припиняти донатити. 

«Маємо пам’ятати, що кожен воїн, який віддав своє життя, – він мене любить. Кожен воїн, який захищає там зараз – мене любить, він любить всіх нас цей воїн. Ця війна заради перемоги добра над злом, заради перемоги правди. Нехай Бог благословить усю нашу державу, усе наше воїнство. І кожному воїну, що віддав своє життя у боротьбі за Україну – сотворить вічную пам’ять, шану і славу», –  звернувся до присутніх о. Павло Віра. 

Категорії
Місто
Новини
Loading...