На Прикарпатті у ЦНАПах планують відкрити рекрутингові групи до лав Нацгвардії

Відкриття рекрутингових груп в області планують найближчим часом. Як зазначають, ця ініціатива сприятиме посиленню обороноздатності країни. Про це повідомили в Івано-Франківській обласній державній адміністрації. З ініціативи...

Відкриття рекрутингових груп в області планують найближчим часом. Як зазначають, ця ініціатива сприятиме посиленню обороноздатності країни.

Про це повідомили в Івано-Франківській обласній державній адміністрації.

З ініціативи управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації облдержадміністрації відбулася онлайн-нарада з представниками органів місцевого самоврядування.

Йшлося про розміщення рекрутингових груп до Нацгвардії у центрах надання адміністративних послуг в Івано-Франківську (терпідрозділ мікрорайон «БАМ»), Долині, Надвірній, Тисмениці та селищі Богородчани.

За словами начальника управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації облдержадміністрації Ігоря Фіняка, метою є створення умов для максимально зручного доступу громадян до інформації та послуг, що сприятимуть підвищенню обороноздатності країни. 

“Окрім того, ми вже маємо попередній досвід функціонування рекрутингових пунктів з працівниками Нацгвардії, Держаної прикордонної служби України та Нацполіції в окремих міських ЦНАПах. На базі центрального офісу ЦНАП міста Івано-Франківська з 14 червня цього року функціонує пункт рекрутингу, де працюють виключно працівники органу місцевого самоврядування.

І станом на сьогодні ми маємо 67 звернень, з яких 37 осіб було направлено на співбесіди”, — зазначила начальниця відділу розвитку електронних та адміністративних послуг управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації облдержадміністрації Оксана Данилюк.

Заступник командира військової частини 1241 із роботи з особовим складом Юрій Павловський зазначив, що пріоритетом є мобілізація вмотивованих громадян, які добровільно висловили бажання захищати Батьківщину. Тому, на думку підполковника, розміщення рекрутингових груп у ЦНАП забезпечить зручний доступ до інформації та консультацій для потенційних рекрутів, а також полегшить процес набору вмотивованих та кваліфікованих кадрів до Нацгвардії.

За результатами заходу учасники дійшли домовленості щодо відкриття рекрутингових груп в області найближчим часом, оскільки ця ініціатива сприятиме посиленню обороноздатності країни та забезпеченню належного рівня комплектування військових частин Національної гвардії України. 

Категорії
Новини
Новини
Loading...