Двоє прикарпатських ветеранів увійшли до національної збірної, яка представлятиме Україну на Іграх Нескорених-2025 у Канаді

Із 35 учасників, які пройшли відбір, від Івано-Франківщини участь в міжнародному заході Invictus Games Vancouver Whistler 2025 візьмуть: старший лейтенант ЗСУ Андрій Бойчук та...

Із 35 учасників, які пройшли відбір, від Івано-Франківщини участь в міжнародному заході Invictus Games Vancouver Whistler 2025 візьмуть: старший лейтенант ЗСУ Андрій Бойчук та старший солдат Андрій Насада.

Про це йдеться на сторінці голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук у соціальній мережі “Фейсбук”.

До слова, Андрій Бойчук отримав поранення в грудні 2023 року поблизу села Кліщіївка, Донецької області внаслідок мінометного обстрілу противника.

Андрій Насада був поранений в липні 2022 року внаслідок підриву автомобіля поблизу села Спірне, Донецької області. Наш земляк зазначив, що спорт — це можливість віднайти сенс життя та спробувати свої сили, мотивувати інших поранених військових і цивільних людей для відновлення фізичного й морального.

Загалом у відбіркових змаганнях брали участь 329 військових та ветеранів з різних областей. Відбір та підготовку збірної України 2025 року проводить Мінветеранів спільно з Українським ветеранським фондом, Центром стратегічних комунікацій Stratcom Ukraine, ГО Повернись живим та ГО «Ігри Інвіктус Україна».

Бажаємо учасникам успішних успіхів!

Категорії
Спорт
Новини
Loading...