ЗМІ: Британія заявила, що не дозволяла Україні застосовувати Storm Shadow по території РФ

Видання The Telegraph з посиланням на співрозмовників у Міноборони країни пише, що уряд Великої Британії поки не давав дозволу Україні на використання ракет Storm...

Видання The Telegraph з посиланням на співрозмовників у Міноборони країни пише, що уряд Великої Британії поки не давав дозволу Україні на використання ракет Storm Shadow по цілях на території Росії, попри заяви прем’єра Кіра Стармера і президента України Володимира Зеленського. 

Джерело: “Європейська правда” з посиланням на The Telegraph

Деталі: У четвер на Даунінг-Стріт прокоментували, що політика уряду щодо застосування Україною переданої далекобійної зброї “не змінилася”, попри коментарі Стармера, який сказав, що спосіб використання переданих Британією ракет Storm Shadow є справою України.

Президент України Володимир Зеленський після того згадував, що “дізнався про дозвіл використовувати Storm Shadow по цілях на території Росії”, і що він говорив про це зі Стармером на першій зустрічі. 

Джерела повідомили журналістам, що цього року Storm Shadow “ще не застосовувалася”.

Один зі співрозмовників сказав, що у ситуації “більше нюансів”, ніж склалося враження, і що для застосування цих крилатих ракет по цілях на території Росії потрібна буде скоординована згода трьох країн, одна з яких Британія. 

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...