З Івано-Франківська для військових передали 51 fpv-дрон та 6 мавіків

51 fpv-дрон та 6 мавіків – стільки вдалося закупити івано-франківській громаді за результатами цьогорічного конкурсу міської програми «Бюджет участі». Конкурс 2024 року особливий, каже...

51 fpv-дрон та 6 мавіків – стільки вдалося закупити івано-франківській громаді за результатами цьогорічного конкурсу міської програми «Бюджет участі». Конкурс 2024 року особливий, каже координаторка програми Христина Гнатів. Вперше з’явилася категорія, в якій автори змогли подати проєкти для військових.

Про це повідомляють у пресслужбі міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

«І цим правом скористалися багато людей. Було кілька проєктів по ФПВ-дронах, кілька проєктів по мавіках і навіть один проєкт по РЕБах. Власне, вони всі стали переможцями за ініціативи міського голови, він вирішив профінансувати всі проєкти, навіть, які не набрали потрібну кількість голосів для перемоги. Тому всі отримали фінансування», – каже координаторка програми «Бюджет участі» в Івано-Франківській громаді Христина Гнатів.

Один із авторів проєктів для військових – Михайло Козій. Каже, громада активно долучилася до голосування. Проєкт активіста для підтримки захисників набрав понад 2 тисячі голосів.«Ми вирішили подати цей проєкт на закупівлю дронів, бо воно зберігає життя, і виконує неабияку роль у війні, у битві проти московії. Люди були досить активні. Ми зайняли впринципі друге місце. Люди були надзвичайно активні, ми набрали 2300 голосів», – відзначає автор проєкту Михайло Козій. 

Захисники особисто прийшли прийняти fpv-дрони від громади. Кажуть, це приклад єдності та мотивації, а ще – підтримка від цивільних.«Це чудова ініціатива, яка зберігає життя, ініціатива, яка потрібна і дуже на часі. При відбитті ворожих штурмів у нас в зоні нашої відповідальності на Запорізькому напрямку наші FPV-дрони відбивають будь-які наступи, які намагаються робити наші вороги. Тил, який нас підтримує – це та опора, на яку ми можемо опертися, це мотивація», – відзначає військовослужбовець 102 окремої бригади ТРО Ростислав Рудзинський.

Відтак 15 fpv-дронів передали 102 окремій бригаді ТРО, ще 15 fpv-дронів поїхали до захисників 109 окремого гірсько-штурмового батальйону, також ще 21 «fpv-пташка» полетить до 52 окремого стрілецького батальйону. А от 81-ій окремій аеромобільній бригаді громада передала два «Мавіка 3Т», щоби боротьба з ворогом була ефективнішою. Ще чотири поїдуть наступного тижня до інших військових частин.

«Це суттєва допомога і допомога громади. Дякую всім, хто готував ці проєкти, голосував. Це дуже важлива, допомога важлива. Дрони, РЕБи – це та річ, яка сьогодні найбільш необхідна для нашої перемоги. Дякую всім, хто долучився до того, щоби цей проєкт був реалізований і наступного року будемо збільшувати фінансування саме в цьому напрямку підтримки наших військових по Бюджету участі», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.Руслан Марцінків закликав брати активну участь у майбутніх проєктах програми «Бюджет участі» для підтримки військових. Вже наступного року і коштів, і категорій задля реалізації цих проєктів буде більше.

Категорії
Місто
Новини
Loading...