Велоінспекція з міським головою дісталася мікрорайону Опришівці

Традиційна вівторкова перевірка мікрорайонів міста на чолі з мером, його заступниками та комунальниками вирушила вранці від адмінбудівлі середмістям вулицею Коновальця. Дорогою велоінспекція з перевіркою...

Традиційна вівторкова перевірка мікрорайонів міста на чолі з мером, його заступниками та комунальниками вирушила вранці від адмінбудівлі середмістям вулицею Коновальця.

Дорогою велоінспекція з перевіркою заїхала до закладу дошкільної освіти №20 «Росинка», що на Сорохтея, 41. Садочок є черговим. Наразі тут виховуються 165 дітей із понад 250 тих, хто подав заяву на літній період. Попри те, що укриття тут ремонтують, всі діти під час тривоги перебувають у захищеному приміщенні з віконницями. Щодо харчування під час вимкнення світла, завідувачка дошкільного закладу запевняє: роблять усе, щоби діти їли вчасно.  

«Зранку кухарі працюють від 5-ї години, якщо виключають світло, ми стараємось одразу приготувати і обід. Два рази було чуть-чуть із запізненням, на півгодини. А так ми стараємося все вчасно зробити», – розповідає директорка ЗДО №20 «Росинка» Галина Вишневська.

Далі на двоколісниках перевірка вирушила у бік Опришівців. Там, на одній з вуличок тривають ремонтні роботи дорожнього полотна. У межах програми «Бюджет участі» цей проєкт по ремонту дороги переміг. Це було прохання мешканця з інвалідністю, який довший час писав про ремонт на вулиці Січинського в Опришівцях. Люди проголосували і підтримали. Однак вже під час виконання робіт тут виникли незначні нюанси. 

«Проблеми там різні в різних людей, побажання якісь виникають. Але виникло таке от з каналізацією. Замість колодязів були поставлені залізні бочки. Їх треба змінити. Руслан Романович сказав, що допоможе в цьому питанні. Там от у людини також, вона вийшла собі за межі своєї території, де там також бетон забетонувала. Сусіди не згідні, але ніби вирішили, що зріжемо до бруківки і ніби всі погоджуються на це», – розповідає мешканець Володимир Ревчук.

А ще відремонтувати дорогу обіцяють таким чином, щоби мешканець вулиці Січинського в Опришівцях, який має інвалідність, без перешкод зміг дістатися від власного будинку до центральної дороги. Відтак, дорогою від села громади і до адмінбудинку міський голова дав доручення комунальникам десь траву покосити, десь сміття прибрати. Також доручив взяти на контроль виконання проблем, з якими зверталися до нього дорогою франківці. 

«Важливо спілкуватися з людьми, важливо вислуховувати проблеми. А саме інспекція дозволяє приїхати, поспілкуватися, поговорити, десь зразу вирішити ті проблеми, які є. Звісно, що зараз основний удар міста – це допомога нашим військовим, збройним силам України, але тил теж має бути хоча би чистий і прибраний. Мають бути залатані ями, а місто проїзне», – зазначив після велоінспекції очільник Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Нагадаємо, щовівторка вже кілька років поспіль очільник громади Руслан Марцінків спільно із заступниками та комунальниками виїжджають на велосипедах у різні мікрорайони міста, щоби перевірити благоустрій, відповідно, роботу комунальних служб.

Категорії
Місто
Новини
Loading...