Привласнили державні кошти: посадовцю комунального підприємства зі спільниками повідомили про підозру

На Прикарпатті викрили схему привласнення державних коштів –повідомлено про підозру експосадовцю комунального підприємства та його спільникам. Пише Місто з посиланням на обласну прокуратуру. За...

На Прикарпатті викрили схему привласнення державних коштів –повідомлено про підозру експосадовцю комунального підприємства та його спільникам.

Пише Місто з посиланням на обласну прокуратуру.

За процесуального керівництва прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому директору комунального підприємства та його двом спільникам.

Їм інкриміновано заволодіння в складі організованої групи чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та у службовому підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, комунальному підприємству були виділені бюджетні кошти на проведення капітального ремонту, реконструкції теплових мереж та переобладнання котелень у двох навчальних закладах, що на Прикарпатті.

Для цього експосадовець залучив двох поплічників з якими уклав договори підряду. Впродовж вересня 2022 року – липня 2023 року підозрювані організували поставку матеріалів необхідних для проведення вищевказаних робіт за завищеною ціною. Такими злочинними діями підозрювані завдали державі збитків на понад 1,3 млн грн. За клопотанням прокурорів двом спільникам обрано запобіжний захід – домашній арешт, третьому – заставу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Івано-Франківській області.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...