«Заступницю голови уряду лнр» у Франківську заочно засудили до 15 років

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки беззаперечних доказів суд виніс вирок топпосадовиці окупаційної влади рф. Мешканка Луганська обіймає посаду «заступниці голови уряду лнр» з...

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки беззаперечних доказів суд виніс вирок топпосадовиці окупаційної влади рф. Мешканка Луганська обіймає посаду «заступниці голови уряду лнр» з липня 2023 року.

 Повідомляє СБУ в області.

В окупаційному уряді вона відповідає за економіку, фінанси, майнові та земельні питання, є куратором трьох т.зв. «міністерств».

Зрадниця займається впровадженням законодавства рф та зміцненням контролю держави-агресора над економічними процесами в Луганській області. Зокрема, переводить захоплені українські підприємства у підпорядкування міністерства будівництва та комунального господарства рф.

Робить це під виглядом входження українських промислових гігантів до так званої «вільної економічної зони», яку держава-агресор запровадила на окупованих територіях.

Таким чином фігурантка перевела в російське підпорядкування «Алчевський металургійний завод», «Стаханівський завод феросплавів» та «Луганський завод трубопровідної арматури «Маршал».

Крім того, вона налагоджує зв’язки зі суб’єктами російської федерації та російськими адміністраціями в окупованих українських регіонах, веде активну пропаганду на підтримку рішень і дій держави-агресора.

За матеріалами СБУ суд визнав фігурантку винною в державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Її засуджено до 15 років тюрми з конфіскацією усього майна. Оскільки фігурантка переховується на непідконтрольній території, строк відбування покарання їй обчислюватиметься з моменту затримання.

Категорії
Новини
Новини
Loading...