В Івано-Франківську стартував опалювальний сезон

В Івано-Франківську стартував опалювальний сезон. Міський голова Руслан Марцінків разом з очільниками КП відвідав одну з котелень в мікрорайоні Пасічна. За словами директора ДМП...

В Івано-Франківську стартував опалювальний сезон.

Міський голова Руслан Марцінків разом з очільниками КП відвідав одну з котелень в мікрорайоні Пасічна. За словами директора ДМП “Івано-Франківськ ТКЕ” Володимира Фалдини, станом на сьогодні вже працює частина котелень, а решта будуть запущені найближчим часом.

“До структури ТКЕ належить 37 котелень. З 17 жовтня 10 з цих котелень знаходяться в роботі. І з сьогоднішнього дня ми запускаємо решту. Звичайно, зважаючи на зношуваність мережних трубопроводів, на період розповітрювання та усунення інших неполадок піде орієнтовно день-два роботи. Проте до кінця тижня всі наші мешканці будуть з теплом у власних оселях та місцях роботи”,- розповідає директор ДМП Івано-Франківськтеплокомуненерго Володимир Фалдина.

 Котельня на вулиці Тролейбусна одна з найпотужніших котелень на сьогоднішній день в ТКЕ. Серед споживачів котельні є два ліцеї, два садочки, фізкультурний комплекс та два басейни ОДЮСШ. Зокрема медичний центр, який відкрився від міської лікарні. 

“Зараз є всі необхідні теплові параметри щоб забезпечити всіх споживачів тепловою енергією нашого району. На даний період часу проводяться планові роботи по  розповітрювальню внутрішньо-будинкових мереж. Ми надаємо тепло 47-ми будинкам”, – говорить майстер дільниці теплового району Пасічна Олексій Монюк.

Усі споживачі котельні незабаром відчують тепло в своїх навчальних закладах. Як повідомила заступниця директора департаменту освіти Світлана Пашкевич, сьогодні розпочинається опалювальний сезон у всіх школах і садочках.

“На минулому тижні ми розпочали опалювальний сезон у закладах освіти, які мають автономні джерела теплопостачання. А сьогодні розпочинається опалювальний сезон на всіх решта освітніх закладах. Температура у приміщеннях буде підніматися, цей процес є не таким швидкісним, але протягом декількох годин буде вже відчутно тепло у приміщеннях навчальних закладів”,-запевняє заступниця директора департаменту освіти  Світлана Пашкевич.

Директорка дитячог садка «Вишиванка», яке котельня забезпечує теплом запевнила, що діти знаходяться в теплі та комфорті. За її словами, навіть у спеціально обладнаному укритті, підтримується достатня температура. Це дозволяє дітям почувати себе безпечно та затишно. 

“Садочокдостатньо прогрівся, тому діти знаходяться в комфортній температурі. В укритті у нас також досить теплотому, що труби знаходяться на стелі укриття. Незважаючина те, що додаткового опалення в укритті немає, там досить тепло. Групи наповнені, діток багато. Вони мають теплу воду та у приміщенні тепло. І тому діти комфортно себе почувають”, – каже директорка закладу дошкільної освіти №35 “Вишиванка” Наталія Кучеренко.

Міський голова розповів про початок опалювального сезону та зазначив, що процес підключення до тепломереж відбувається поступово. Він звернув увагу на те, що найбільше проблем може виникнути у закладів, підключених до котельні на Індустріальній.

Розпочали опалювальний сезон. В деяких садках, так як тут, де є котельня, вже є опалення з минулого тижня. В інших закладах ми розпочали опалювальний сезон сьогодні. Найбільше проблем буде в тих закладах, які на лінії котельні на Індустріальній. На жаль, централізоване опалення – це достатньо стара машина. Вона потребує певного часу для того, щоб дійти з теплом до кожної квартири. Але ці роботи будуть зроблені і місто буде з опаленням до двох тижнів”- резюмує Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Міська влада закликає мешканців до терпіння та обіцяє, що протягом найближчих двох тижнів ситуація з опаленням у місті стабілізується. Якщо ж тепло з аварійних причин не потрапило до ваших осель – телефонуйте на номер 1580, 067 010 1580, 050 010 1580. Аварійні бригади будуть оперативно реагувати на виклики.

Категорії
Місто
Новини
Loading...