NASA опублікувало вражаючі фото вибуху американо-української ракети “Антарес”

Космічне агентство NASA показало фотографії вибуху ракети-носія “Антарес”, що стався 29 жовтня 2014 року. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Time. Ракета, розроблена за участы України,...

Космічне агентство NASA показало фотографії вибуху ракети-носія “Антарес”, що стався 29 жовтня 2014 року.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Time.

Ракета, розроблена за участы України, повинна була доставити на орбіту вантажний корабель Cygnus з продуктами і науковим обладнанням для астронавтів на Міжнародну космічну станцію.

Нагадаємо, космічна вантажівка Cygnus, яка мала доставити більше 2 тонн вантажу до МКС, вибухнула в момент старту на космодромі Валлопс на атлантичному узбережжі США, трансляція запуску відбувалася в прямому ефірі на сайті NASA.

Тоді корпорація Orbital Sciences, що виробляє ракети Antares, заявила про намір відмовитися від використання ракетного двигуна AJ-26, що представляє собою модифікацію російського НК-33. За попередніми даними, причиною аварії Antares з вантажівкою Cygnus на борту став збій в роботі турбонасоса одного з двигунів A-J26.

Зазначимо, перший ступінь для “Антарес” розробило українське держпідприємство “Південний машинобудівний завод” (“Південмаш”). 

вибух ракети антарес

вибух ракети антарес

вибух ракети антарес

вибух ракети антарес

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...