Красива та білосніжна усмішка. Розмова зі стоматологом Доктором Фаді

Красиві здорові та білосніжні зуби – це саме те, про що мріє і чого бажає кожен з нас. У стоматолога клініки New Dent Доктора...

Красиві здорові та білосніжні зуби – це саме те, про що мріє і чого бажає кожен з нас. У стоматолога клініки New Dent Доктора Фаді ми розпитали яким чином цього можна досягти в сучасних умовах, що таке вініри і які недоліки зубів найчастіше маскують ними. Доктор Фаді розповів також про різницю між вінірами та люмінірами, назвав їхні основні переваги і недоліки. Пропонуємо читачам цікаву розмову з ним.

 

1.Кожна людина мріє про красиву білосніжну посмішку. Ваша думка, як стоматолога, яким чином можна її досягти?  

«Посмішка триває мить, а спогади про неї залишаються назавжди» – сказала мені якось давно одна із моїх пацієнток з проханням зробити їй посмішку, якою хизуються перед нами зірки з телеекранів. В народі вона ще зветься «голівудською». Основною вимогою до мене, як до стоматолога, було мінімальне втручання на тканини зуба.

Опираючись на основні та найважливіші принципи естетики у стоматології, проаналізувавши, за допомогою фотографій та живого інтерв’ю, її манеру та стиль спілкування, продіагностувавши ситуацію у ротовій порожнині, я запропонував дівчині вініри, а на деяких зубах можна було зробити навіть і люмініри.

Вініри – це ультра тонкі керамічні або композитні накладки на передню поверхню зуба, призначені саме для маскування усіх недоліків, які турбують пацієнта.

2.Які недоліки зубів найчастіше маскують вінірами?

Основні із них:

1.Зміна кольору зуба внаслідок:

-лікування каналів;

-вживання антибіотиків тетрациклінового ряду;

-великої кількості фтору.

2.Наявність великих пломб на передніх зубах.

3.Наявність великих проміжків між зубами.

4.Зуби неправильної форми (у випадку, коли людина відмовляється від ортодонтичного лікування)

3.Яка різниця між вінірами та люмінірами?

Різниця між ними полягає в тому, що під люмініри зуб не потрібно препарувати, тобто обпилювати взагалі, а під вініри це робиться, щонайменше, буквально 0,5-2 мм для вирівнювання поверхні зуба. Проте потрібно пам’ятати, що вибір конструкції дуже індивідуальний і те, що  підійшло сусідові Петрові не завжди підійде сусідці Оксані.

4.Вініри та люмініри: їхні основні переваги та недоліки.

Вініри та люмініри володіють рядом очевидних переваг:

-забезпечують природній вигляд зубів;

-не викликають запальний процес у яснах;

-колір може підбиратися індивідуально до бажання пацієнта;

-мінімум втручань – максимум задоволення.

А при правильному та відповідальному догляді зі сторони пацієнта вони служитимуть десятки років.

Щодо недоліків, то можна сказати, що вініри розпочали застосовувати ще до початку Другої світової війни і, можливо, якраз тоді можна було б говорити про негативну сторону питання. Проте зараз, коли все удосконалюється та розвивається, недоліки зведені практично до нуля. А ті, які є, виникають лише внаслідок необережного та неакуратного ставлення людини. Для прикладу, може з’явитися тріщина на поверхні вініра. І чим вона глибша, тим важче її замаскувати, в деяких випадках це взагалі неможливо.

Варто пам’ятати, що цього можна легко уникнути, дотримуючись простих порад і рекомендацій стоматолога.

Згадуються чомусь слова Джона Фабера: «Посмішка нічого не коштує, але багато дає. Вона збагачує того, хто її отримує, не збіднюючи того, хто її дарує». 

 

 

 

Розмовляла Катерина Волошин

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...