Зимове очищення: як правильно використовувати пілінги в холодну пору року

Зимові холоди – справжнє лихо для будь-якої шкіри. Перепад температур, вітер і вологість не можуть не залишити наслідків. Тому часто в цей період року...

Зимові холоди – справжнє лихо для будь-якої шкіри.

Перепад температур, вітер і вологість не можуть не залишити наслідків. Тому часто в цей період року дівчата стикаються з проблемою лущення шкіри обличчя і за звичкою вирішують її скрабом. Але варто пам’ятати, що користуватися цим засобом треба дуже акуратно.

Про те, як правильно використовувати скраб для обличчя взимку, щоб не нашкодити шкірі, читайте далі.

Скраб — косметичний продукт, який призначений для глибокого очищення обличчя. Його дія обумовлена впливом на шкіру абразивних частинок. Якщо говорити про вплив скрабу на шкіру, то його тверді частинки за рахунок механічного ковзання по шкірі очищають її від ороговілих клітин, пилу і забруднень. Косметологи підкреслюють, що механічний вплив на шкіру, навіть ідеально круглими часточками, все одно, залишає мікро пошкодження. І, звичайно ж, в цьому нічого хорошого немає.

Особливо небезпечні такі пошкодження взимку, оскільки під впливом низьких температур, вітру, сухого повітря, вони буду загострювати проблему обвітрювання і висушування шкіри, Тому лікарі радять замінювати скраби на пілінги, які впливають на шкіру хімічним шляхом, а також очищаючі маски.

Пілінг — це очищуючий засіб, який за допомогою хімічного впливу глибоко очищає шкіру. Найчастіше в пілінгах є кислоти, які за рахунок своєї структури видаляють ороговілі клітини з поверхні шкіри. За своєю консистенцією вони нічим не відрізняються від звичайної маски для обличчя. При нанесенні можуть злегка пощипувати.

Такий метод очищення є безпечним і ідеально підходить для зимового періоду. Крім того, пілінги позитивно впливають на процес запобігання старіння, зволожують шкіру і роблять її більш гладкою. Звичайні пілінги можна використовувати взимку 1 раз на тиждень для жирної шкіри, 1 раз на 10 днів для нормальної, і 1 раз на два тижні — для сухої.

Ще одним хорошим продуктом для зимового очищення шкіри є маски на основі глини. Глина, за рахунок свого складу, має властивість вбирати в себе бруд зі шкіри, а також очищати її від ороговілих частинок. Як відомо, крім очищувальних якостей, глина також підтягує шкіру і робить її більш еластичною.

Глиняні маски можна купувати, як вже повністю готові до вживання, так і просто глину, яку потім потрібно розводити водою. Який формат вибрати — залежить тільки від ваших особистих переваг. Для зимового використання косметологи радять збагачувати глину оліями і вітамінами, щоб під її впливом шкіра не втрачала вологу (у сухому повітрі глина може підсушувати шкіру). Ви можете додавати в маску кілька крапель вітаміну Е, оливкову олію, олію мигдалю або мигдалевих кісточок.

Глиняні маски в зимовий період необхідно робити 1 раз на тиждень для жирної і нормальної шкіри, а також 1 раз на десять днів для сухої шкіри.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...