Результати прийому вітаміну Е помітні вже через 2 тижні

Вітамін Е можна сміливо назвати головним вітаміном краси. Він сприятливо впливає на шкіру і волосся, зберігає молодість, полегшує передменструальний синдром і просто покращує настрій....

Вітамін Е можна сміливо назвати головним вітаміном краси.

Він сприятливо впливає на шкіру і волосся, зберігає молодість, полегшує передменструальний синдром і просто покращує настрій. Як правильно приймати вітамін Е, щоб отримати максимум користі, читайте в нашому матеріалі.

Властивості

Вітамін Е — жиророзчинний вітамін, тому для його засвоєння необхідні жири. З цієї причини, більша частина вітаміну Е випускається в капсулах з масляним розчином. Він досить легко сприймається організмом, дозволяючи побачити перші результати від прийому, вже через 2 тижні.

Вітамін Е погано переносить світло. Тому, його завжди випускають в капсулах темного кольору або в темній упаковці. Даний вітамін лише в незначній кількості виводиться з сечею і калом. “Втратити” вітамін Е з організму можна тільки, якщо знаходитися тривалий час під сонцем, оскільки вітамін розпадається під дією ультрафіолету.

При дефіциті вітаміну Е в організмі відразу ж настає незрозуміла слабкість і апатія, шкіра стає сухою, можуть навіть з’явитися пігментні плями. Добова норма цього вітаміну для дорослої людини — 10-20 мг.

Вплив на зовнішність

Як тільки організм відчуває нестачу цього вітаміну, шкіра стає сухою і млявою. Важливим чинником є і його антиоксидантні властивості, які захищають клітини організму від процесів старіння. Косметологи говорять, що регулярний прийом цього вітаміну може допомогти продовжити молодість на 5-10 років.

Варто зазначити, що вітамін Е дуже сприятливо впливає і на стан волосся. Зверніть увагу, як часто можна зустріти дівчат з потенційно красивим волоссям, якому не вистачає живлення. І часто причина такої ситуації знаходиться саме в нестачі вітаміну Е. До речі, його завжди прописують при проблемі ламкості і сухості.

Вітамін Е стане добрим помічником у боротьбі з сухою шкірою на п’ятах, ліктях і колінах. Особливо в зимовий період. Прийом вітаміну Е і хороший крем в короткі терміни допоможуть вирішити дану проблему.

Знайти вітамін Е можна в мигдалі, фундуку, арахісі, кешью, шпинаті, волоському горісі, калині, вівсянці. Також ви можете купити його в чистому вигляді в найближчій аптеці.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...