10 найдорожчих міст світу

Міста оцінювали за кількома параметрами.  Авторитетне аналітичне видання британського журналу The Economist, Economist Intelligence Unit склало список найдорожчих міст світу. В основу бралися витрати...

Міста оцінювали за кількома параметрами.

 Авторитетне аналітичне видання британського журналу The Economist, Economist Intelligence Unit склало список найдорожчих міст світу. В основу бралися витрати на оплату житла, проїзду, медичних послуг і вартість продуктового кошика. У результаті до списку увійшли Цюріх, Осло, Париж, Токіо, Женева, Сінгапур, Цюріх, Сідней, Копенгаген і Мельбурн.

Сінгапур

Сінгапур – унікальна країна, якій за кілька років вдалося здійснити економічне диво і перетворитися в торговий центр Азії. Тут мирно існують чотири релігії, щороку проводиться гран-прі “Формули-1”, а парки розваг в Сінгапурі одні з кращих у світі.

Сингапур_9

 

Сінгапур справедливо займає перше місце в списку

І хоч у країні діють суворі закони, все спрямовано на регулювання порядку і підвищення якості життя населення. Сінгапур справедливо займає перше місце в списку найдорожчих міст світу”.

Париж

Париж – місто кохання, романтики, дуже смачних круасанів і вишуканого вина. А ще Париж – визнаний центр високої моди. Щороку тут проводяться Тижні моди, де можна зустріти іменитих дизайнерів і натовп знаменитостей, готових витратити великі гроші на модні речі.

Ейфелева вежа

Париж – визнаний центр високої моди

Париж – місто-мрія, проте жити в місті не так вже й легко: високі ціни на проживання, транспорт, соціальні послуги забезпечують місту “срібло” у списку найдорожчих міст світу.

Осло

Мальовниче місто Осло завжди потрапляло до десятки “найдорожчих міст”. Високий рівень життя вимагає великих вкладень, у тому числі і фінансових. Адже місто вважається одним з найбезпечніших у світі, а за рівнем зарплат і зовсім займає провідні місце серед європейських столиць.

Читайте також: Європейські канікули в Одесі: чим може здивувати місто

Радує Осло і туристів. Щороку в місті проходить вручення Нобелівської премії миру, гості столиці можуть завітати до розкішного Королівського палацу, а потім поїхати за місто, щоб насолодитися красою водоспадів і фіордів.

Цюріх

Цюріх – найбільше місто Швейцарії. Місто є зосередженням міжнародних банків, торгових і промислових закладів. До того ж Цюріх – світовий фінансовий центр. Все це позначається на рівні життя і зарплатах місцевих жителів.

Проте ціни на товари та послуги значно вищі, ніж в інших європейських містах. Тому Цюріх заслужено займає четверте місце в списку найдорожчих міст світу.

Сідней

Сідней – яскравий приклад синтезу ультрасучасних хмарочосів і старовинних будівель історичного міста, шикарних пляжів та унікальних природних парків. У Сіднеї життя кипить цілодобово. Численні бари, затишні кафе і ресторани, сучасні клуби – вам ніколи не буде нудно в цьому місті.

Сіднейська опера

Сідней – приклад синтезу ультрасучасних хмарочосів і старовинних будівель

Однак зі зростанням австралійського долара зростають податки, тому жити в Сіднеї стало дорожче. Так, вартість оренди житла і транспортних послуг – одна з найвищих у світі, тому Сідней отримує п’яте місце в рейтингу.

Токіо

Великий мегаполіс через послаблення курсу ієни втратив кілька позицій в традиційному списку найдорожчих міст світу. Однак ситуація мало змінилася, вартість життя в Токіо раніше залишається надмірною. Японці працюють цілими днями, щоб хоч якось зводити кінці з кінцями. Але це того вартує.

Одна з найбільших транспортних систем світу, кілометри хмарочосів, новітні розробки у сфері робото- і нанотехнології – все це вимагає великих фінансових вкладень. Однак японці готові платити за зручності, тому Токіо займає 6 позицію в рейтингу “найдорожчого міста світу”.

Женева

Життя в Швейцарії завжди було дорогим, але місцеві жителі впевнені: високі прибуткові податки – це, насамперед, безпека населення і добробут у країні. Складно не погодитися, особливо коли результати на лице – рівень добробуту в Швейцарії один з найвищих у Європі.

Женева – перлина Швейцарії і одне з найгарніших міст світу. Поєднання природної краси, світових брендів і міжнародних організацій накладає на Женеву “вантаж” бути най-най, в тому числі найдорожчим містом світу.

Мельбурн

Мельбурн зачаровує з перших хвилин знайомства: сучасні величні хмарочоси, витіюваті вулички старого міста, величезні шопінг-центри і запаморочливі центри розваг. Після декількох годин прогулянки містом хочеться залишитися в Мельбурні назавжди.

Мельбурн

Мельбурн зачаровує з перших хвилин знайомства

Однак життя в галасливому австралійському місті може значно вдарити по гаманцю, адже за високий рівень життя, розвинений комерційний, промисловий і торговий центр доведеться платити простим громадянам. Прибутковий податок у Мельбурні один з найвищих у світі. Тому Мельбурн заслужено увійшов до десятки найдорожчих міст світу.

Каракас

Життя у Венесуелі недешеве, а все через політичні та економічні проблеми, які переживає країна останнім часом. Влада, щоб хоч якось вийти з економічної кризи, штучно завищує ціни на продукти харчування, промислові вироби. Все це призводить до ще більшого невдоволення населення і зростання популярності чорного ринку.

Через те, що багато продуктів імпортується до Венесуели, тому і ціни на них у декілька разів вищі. Єдиний дешевий продукт місцевого виробництва – бензин. За все інше жителі Каракаса значно переплачують. Високий рівень цін на офіційному ринку виправдовує звання Каракаса, як одного з найдорожчих міст світу.

Копенгаген

Копенгаген – казкове місто з низкою пряникових будиночків на набережній і улюбленими героями казок Андерсена. Ця маленька тиха столиця Данії є центром європейського мистецтва. До того ж щороку в серпні в Копенгагені проводиться Тиждень моди, де представлені кращі роботи знаменитих дизайнерів.

Безпека, стабільність і доглянутість столиці накладають безліч видатків на місцевих жителів задля забезпечення високого рівня життя, що ставить Копенгаген в десятку найдорожчих міст світу.

 

Джерело

Категорії
Подорожі
Новини
Loading...