Манявський водоспад – чисті сльози Прикарпатських земель (ФОТО)

На території Івано-Франківської області в каньйоні, куди сонце заглядає дуже рідко, можна побачити справжнє диво природи. Манявський водоспад вважається одним з найвищим в нашій...

На території Івано-Франківської області в каньйоні, куди сонце заглядає дуже рідко, можна побачити справжнє диво природи.

Манявський водоспад вважається одним з найвищим в нашій країні. За різними оцінками, його висота складає від 18 до 20 метрів. Вода спадає декількома каскадами, а біля підніжжя в невеликому озері можна навіть скупатися. Прохолодна і чиста вода додасть сил і бадьорості надовго. Манявський водоспад знаходиться в шести кілометрах від однойменного села Манява, де також є відомий чоловічий монастир. Водоспад харчується з річки Манявка. Долина річки біля водоспаду завдовжки в 200 метрів має форму каньйону. Це місце дуже особливе. Створюється враження, що тут присутня якась містика.

І це не дивно, адже в стародавні часи тут часто збиралися язичники на свої обряди. За розповідями місцевих жителів, в цих краях водяться німфи і нявки. Якщо вирішите заночувати у Манявського водоспаду і почуєте спів лісових мешканців, не думайте йти на нього. Можна загинути. Також тутешні розповідають, що вода тут омолоджує. Справа в тому, що колись на цьому місці поклонялися покровителям молодості. Тому тут така енергетика. Загалом, мандрівники вважають Манявський водоспад ідеальним для туристів. До нього можна підійти відразу по декількох маршрутах. І навіть зверху, повернувши перед покажчиком наліво і вгору. Однак шлях все ж важкий. Туристам пропонують дістатися пішки або на позашляховику. Однак після поїздки автомобілем доведеться пройтися з кілометр. Однак прогулянка до Манявського водоспаду коштує витраченого часу. Тут неймовірні краси, повітря та види для фотографій. Дійти до Манявського водоспаду дуже просто, адже є вказівки на деревах. Восени в лісі можна збирати гриби та інші дари багатої природи Карпат. У цьому районі також діє центр рафтингу, де організують регулярні Каньйон тури, спуски по водоспаду на мотузці.

Координати – 48.629°, 24.307°

Джерело

 

{gallery}vodospad{/gallery}

Категорії
Подорожі
Новини
Loading...