Апельсинова шкірка захистить від грипу в громадському транспорті

Громадський транспорт – це замкнутий простір з величезним скупченням людей. Тут люди найчастіше заражаються грипом і застудами. Щоб не захворіти, краще перестрахуватися. Уникайте години-пік...

Громадський транспорт – це замкнутий простір з величезним скупченням людей. Тут люди найчастіше заражаються грипом і застудами.

Щоб не захворіти, краще перестрахуватися.

Уникайте години-пік

Якщо є така можливість, варто уникати користування громадським транспортом у години-пік. Саме в цей час збирається найбільше людей.

Користуйтеся маскою

Маска в громадському транспорті може вберегти від грипу. Не варто цього соромитися. В період епідемії безпека понад усе. Її потрібно міняти кожні 1-4 години.

Одягайте рукавички або рукавиці

Поручні в громадському транспорті – це переносники бактерій. Віруси здатні залишатися активними на твердій поверхні протягом декількох діб.

Краще надягати в громадському транспорті рукавиці і вже в них торкатися до поручнів.

Дезинфікуйте руки

Після поїздки в громадському транспорті, відразу треба мити руки. Не торкатися брудними руками до обличчя. Рукавиці варто прати 1 раз на тиждень.

Обробіть слизову носа і горла

В аптеках продаються багато сольових розчинів для носа і горла. Перед тим як вийти на вулицю, збризнути по 1 разу в кожну ніздрю і 1-2 рази в горло, 2-3 рази на день.

Спеції

У транспорті корисно жувати в роті корінь імбиру або просто цитрусову шкірку. Такий метод знищує віруси, які потрапляють носоглотку.

Використовуйте аромамасла

Треба з собою носити хустинку, змочену маслами лаванди, полину і ялиці. Коли хтось чхає або кашляє поруч, прикладати її до носа. Речовини з масел вбивають мікробів.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...