Скільки годин треба спати, щоб передчасно не померти

Дослідники з’ясували, що пересипання й недосипання можуть призвести до передчасної смерті.   Американські вчені стверджують, що відхилення від норми оптимального сну збільшує ризик виникнення...

Дослідники з’ясували, що пересипання й недосипання можуть призвести до передчасної смерті.

 

Американські вчені стверджують, що відхилення від норми оптимального сну збільшує ризик виникнення захворювань і призводить до передчасної смерті.

Вважається, що оптимальна тривалість сну людини вісім годин. Однак дослідники Центру порушень сну при Массачусетському університеті в ході 34 експериментів, в яких взяли участь понад 2 млн осіб, встановили, що восьмигодинний сон може нашкодити здоров’ю. “Залежність між тривалістю сну і тривалістю життя можна зобразити у вигляді букви U. Найнижча смертність спостерігається в нижній частині дуги U, і ця точка відповідає семи годинам щоденного сну”, – йдеться в результатах дослідження.

Як тільки людина починає відхилятися від ідеалу як у бік більшої тривалості сну, так і в бік недосипання, ризик ранньої смерті починає зростати. “При цьому ризик у любителів поспати зростає швидше, ніж у тих, хто спить менше норми”, – відзначають автори дослідження.

Водночас інші фахівці уточнюють, що, оскільки абсолютно точно виміряти тривалість сну досить складно, то нормою можна вважати інтервал від шести до восьми годин. 

 Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...