Водоспад Женецький Гук як неперевершене творіння первозданної природи (ФОТО)

Женецький Гук – це неймовірної краси водоспад, утворений первозданною карпатською природою. Він розташований поблизу с. Микуличин і с. Татарів Надвірнянського району Івано-Франківської області, а точніше –...

Женецький Гук – це неймовірної краси водоспад, утворений первозданною карпатською природою.

Він розташований поблизу с. Микуличин і с. Татарів Надвірнянського району Івано-Франківської області, а точніше – в гірському масиві Горгани, на потоці Женця – лівої приторки Пруту. Цікавим є факт появи цього водоспаду, що має один каскад. Він утворився після Другої Світової війни, в результаті повені.

Із тих пір вода цього природного дива падає аж з висоти 15 м. Через великий шум місцеві назвали водоспад «Женецьким Гуком». Женецький водоспад є відомим туристичним об’єктом. Сюди прокладені різні туристичні маршрути. На сам водоспад можна подивитися з оглядової огородженої вежі. Також біля водоспаду продаються різні сувеніри та є місце, де перекусити. Відомий Женецький Гуком і своїм сусідом – дачею колишнього президента України Віктора Ющенка.

Координати: 48°23′02.4″ пн. ш. 24°31′01.2″ сх. д.

Дорога:  Водоспад розташований за 5 км від траси Н 09 (ділянка  «Івано-Франківськ–Рахів»), за 9 км – станції Татарів і за 10 км – від Микуличин.

Джерело

{gallery}Vodospad Gyk{/gallery}

Категорії
Подорожі
Новини
Loading...