Який напій знижує ризик переломів?

Як показують останні дослідження, шанувальники чаю відрізняються міцними кістками і меншою ймовірністю переломів. Як показують останні дослідження, шанувальники чаю відрізняються міцними кістками і меншою...
Як показують останні дослідження, шанувальники чаю відрізняються міцними кістками і меншою ймовірністю переломів.

Як показують останні дослідження, шанувальники чаю відрізняються міцними кістками і меншою ймовірністю переломів,.

Так, три чашки чаю на день знижують ризик переломів більш ніж на 30%.

Ці дані були встановлені австралійськими вченими з Університету Фліндерс в результаті 10-річного експерименту за участю 1 200 літніх жінок. Їх середній вік на початку дослідження становив 80 років. Жінки мали періодично відповідати на запитання щодо способу життя і стану здоров’я, зокрема кількості чаю, яку вони вживали.

Протягом десяти років учасниці експерименту постраждали від 288 переломів, зокрема 129 переломів стегна.

При цьому в групі жінок, що вживали 3 або більше чашок чаю на день, кількість переломів була на 30% меншою, ніж серед тих, хто взагалі не пив чаю або вживав його досить рідко.

Важливо відзначити, що при цьому були враховані й інші чинники, пов’язані з ослабленням кісток, зокрема паління і малорухливий спосіб життя.

За словами вчених, такий результат обумовлений флавоноїдами, що містяться в чаї, – хімічними елементами, які сприяють зростанню і зміцненню кісткової тканини, роблячи кістки більш щільними і міцними.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...