Низька фізична активність може призводити до зменшення мозку

Вчені з Бостонського університету з’ясували, що низька фізична активність може призводити до зменшення мозку. Підтвердженням цього припущення стали результати експерименту, що тривав 20 років....
Вчені з Бостонського університету з’ясували, що низька фізична активність може призводити до зменшення мозку. Підтвердженням цього припущення стали результати експерименту, що тривав 20 років.

Спеціалістка Ніколь Спартано з Бостонського університету заявила, що їй і її колегам вдалося простежити прямий зв’язок між низьким рівнем фізичної активності людини і розмірами його мозку в майбутньому. Стаття про це з’явилася в журналі Neurology.

Вчені більше 20 років збирали інформацію про 1,5 тисячах добровольців і їх стан здоров’я. На початку та в кінці експерименту всі учасники пройшли тести на фізичну активність і розміри головного мозку. Зіставивши результати, Спартано з’ясувала, що люди, які вели малорухливий спосіб життя, в кінці дослідження володіли меншим мозком, ніж ті, хто займався спортом.

На даний момент фахівці не можуть сказати, чим обумовлена така зв’язок. На цей рахунок у них є лише одне припущення – з-за низької фізичної активності організм отримує дуже мало кисню, з-за чого і починає “всихати”.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...