« Лікарю, а що ж найкраще для мене?» Відповідь однозначна – цирконієві коронки

Розмова з лікарем-стоматологом приватної клініки “NEW DENT” Dr.Fadi Al Tarifi.   Коли пацієнтам доводиться заміщати власні зуби коронками, будь то з функціональної чи естетичної...

Розмова з лікарем-стоматологом приватної клініки “NEW DENT” Dr.Fadi Al Tarifi.

 

Коли пацієнтам доводиться заміщати власні зуби коронками, будь то з функціональної чи естетичної точки зору, все частіше і частіше з їхніх уст лунає запитання:

 

У всьому світі – і в Європі, і в США , і в інших країнах, на сьогоднішній день проведені тисячі досліджень, які підтверджують, що двоокис цирконію – найбільш прийнятний матеріал в стоматології. І це доказано гістологічно – на клітинному рівні.

Які ж основні властивості цирконію?

Ну перш за все, це те, що він не чинить негативного впливу на навколишні тканини, тобто на ясна. Не викликає запалення чи синюшності. А це дуже важливо для пацієнтів, оскільки ніхто не хоче відчувати смак крові при чищенні зубів чи мати ясна патологічного кольору.

Друге – це високий показник механічної міцності. Що би не сталося і де би не сталося, пацієнт з цирконієм може бути впевнений – коронки на місці J

Також вони не викликають алергію, як до прикладу, пластмаса. А їх довговічність залежить від самих пацієнтів і їхнього догляду за ними.

Коли показано виготовляти цирконієві коронки?

Ці коронки доречно застосовувати як і при одиничному дефекті, так і у випадку, коли  потрібно замістити кілька зубів. В народі ще кажуть виготовити «мостик». 

В основному коронки виготовляються, щоб відновити функцію втраченого зуба через ускладнення карієсу, пульпіту чи незадовільної гігієни.

Також часто звертаються до нас молоді жінки та чоловіки з естетичною метою, а саме з проханням подарувати їм голлівудську посмішку, проте категорично відмовляючись від ортодонтичного лікування.

Чи всім можна користуватися цими коронками?

Практично всім. Просто бувають випадки, які вимагають спеціальної до та після процедурної підготовки. До прикладу, люди, які страждають на бруксизм (скреготіння зубами). До них у нас дещо інший підхід.

Яку основну перевагу можна виділити серед усіх?

Мабуть, це дуже природній їхній вигляд. Людині без «професійного ока» дуже складно їх відрізнити від своїх зубів. Я б сказав, що це швидше неможливо, ніж можливо 😉

Чи є якийсь спеціальний догляд за ними?

Найосновніше – це завжди пам’ятати, що коронки вимагають такого ж ретельного догляду як і власні зуби. Їх слід чистити двічі на день після їжі та приходити на професійну гігієну до стоматолога щонайменше  двічі на рік. Також не забувати ополіскувати рот водою після кожного перекусу.

І якщо пацієнт буде дотримуватиметься усіх рекомендацій, які дає лікар –то користуватиметься коронками надзвичайно довго J

 

Розмова з лікарем-стоматологом приватної клініки “NEW DENT” Dr.Fadi Al Tarifi.

Категорії
Особистості
Новини
Loading...