Фахівці дослідили, чим корисна навіть незначна втрата зайвої ваги

Американські вчені з’ясували, що навіть незначна втрата зайвої ваги корисна для здоров’я людей, які страждають на ожиріння.     Так, команда дослідників з Медичної...
Американські вчені з’ясували, що навіть незначна втрата зайвої ваги корисна для здоров’я людей, які страждають на ожиріння.

 

 

Так, команда дослідників з Медичної школи Вашингтонського університету в Сент-Луїсі під керівництвом доктора Сема Кляйна виявила, що навіть 5-відсоткове зниження ваги зменшує у пацієнтів з ожирінням ризик виникнення діабету та ішемічної хвороби серця.

В експерименті взяли участь 400 осіб, які страждають на ожиріння, що втратили 5 відсотків, 10 відсотків і 15 відсотків від своєї ваги. Спочатку учасники експерименту важили в середньому 106 кг, а після втрати 5 відсотків ваги – в середньому 100,8 кг, пише socportal.info.

За словами вчених, втрати 5 відсотків ваги було досить, щоб знизити множинні фактори ризику розвитку діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань. Зокрема, у цих пацієнтів зменшилася загальна жирова маса, загострилася чутливість печінки і м’язів до дії гормону інсуліну, а також покращилося функціонування бета-клітин у підшлунковій залозі, що продукують інсулін.

Джерело: УкрМедіа

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...