Як не пропустити початкову стадію діабету

Початок цукрового діабету можна помітити і встигнути щось зробити, щоб зупинити хворобу або полегшити свій стан. Традиційно діабет діагностується вже на пізніх стадіях. А...
Початок цукрового діабету можна помітити і встигнути щось зробити, щоб зупинити хворобу або полегшити свій стан.

Традиційно діабет діагностується вже на пізніх стадіях. А це досить серйозно ускладнює лікування. Тому варто уважно прислухатися до “звоночкам” організму і не списувати вовчий апетит, занепад сил, слабкий імунітет і навіть проблеми з інтимною сферою на щось інше.

Найпопулярніші ознаки діабету, які ми часто дуже даремно ігноруємо.

Невиправдане почуття голоду

Варто насторожитися, коли вже через півгодини після їжі вам знову хочеться їсти. Постійне почуття голоду повинно вас серйозно стурбувати, коли воно не пояснюється іншими фізичними та емоційними причинами і коли спостерігається з іншими симптомами, які можуть свідчити про початок діабету. У такому випадку варто записатися на прийом до ендокринолога.

Пісок в очах і неможливість сконцентруватися

Коли рівень глюкози починає перевищувати норму, з часом почне ще і падати зір. Перші симптоми цього стану – відчуття піску в очах, дискомфорт або печіння. Людям часто буває складно сконцентрувати погляд на якомусь об’єкті.

Занепад сил

Коли ваш стан постійно межує зі стресовим, ви постійно відчуваєте занепад сил, вам варто обов’язково перевірити рівень цукру в крові. Важливо знати, що при надлишку глюкози клітини нашого тіла починають страждати від нестачі кисню. Це й відбивається на стані різким занепадом сил, сонливістю, повною неможливістю зібратися і сконцентрувати свою увагу.

Спрага і часте сечовипускання

Якщо в організм надходить багато цукру в чистому вигляді і разом з продуктами, організм починає використовувати всю воду для того, щоб розчинити глюкозу і вивести її природним шляхом. З-за цього багато діабетики починають скаржитися на постійну спрагу і часто бігають в туалет. Це характерно, як для преддиабетного стану, так і при діабеті.

Невмотивована зміна ваги

Якщо ваша вага починає помітно змінюватися (танути або додаватися) без видимих на те причин, це повинно вас насторожити. Зазвичай при діабеті першого ступеня хворі стрімко худнуть через дефіцит інсуліну, який розщеплює їжу. А при діабеті 2 типу зазвичай хворі набирають вагу і без контрзаходів можна запросто отримати ожиріння.

Проблеми з інтимною сферою

У деяких жінок на тлі діабету часто з’являється молочниця, яка, на жаль, не лікується. При цьому ще й порушується менструальний цикл, слабшає статевий потяг.

Слабкий імунітет

Підвищена норма цукру в крові призводить до того, що клітини недополучаю енергію і починають розщеплювати білки, які є будівельним матеріалом для клітин в боротьбі з інфекціями. При цьому ще й страждає імунітет, довго не загоюються всякі ранки.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...