6 раніше невідомих заборон у жіночій гігієні, які необхідно дотримуватися

Інтимна гігієна для жінок є дуже важливою. Багато хто вважає, що в цьому питанні усе прсто, головне щодня підмиватися і регулярно міняти нижню білизну. ...

Інтимна гігієна для жінок є дуже важливою. Багато хто вважає, що в цьому питанні усе прсто, головне щодня підмиватися і регулярно міняти нижню білизну. 

Але бути чистою і здоровою – це різні речі. Під час гігієнічних процедур часто допускаються помилки, які погіршують мікрофлору статевих органів і виникає високий ризик зараження інфекцією. Навіть піна для ванни або неправильно підібраний рушник, можуть мати негативні наслідки на інтимне життя жінки.

Існує декілька правил догляду за собою, які повинна знати кожна жінка без винятку. Вони є основою жіночого сексуального здоров’я.

Гель для душу і звичайне мило

Від підмивання гелем для душу або милом порушується природна мікрофлора інтимної зони. В результаті чого часто виникають подразнення, неприємний запах, свербіж або аномальні виділення.

Вибираючи засіб для інтимної гігієни, зверніть увагу на те, для якої вікової групи воно підходить. Є засоби окремо для дівчаток до 12 років, для дівчат і жінок, а також для дам після 45. Але і цими засобами гінекологи краще не зловживати і час від часу підмиватися тільки теплою водою.

Мочалки та губки

Мочалки і губки необхідні для очищення шкіри, але не для інтимної гігієни. Навіть навпаки: їх використання не рекомендовано. Адже пошкодити ніжну слизову оболонку дуже просто, а мочалки залишають на ній подряпини. Від цього може виникнути запалення або занестись інфекція.

Глибоке підмивання

Внутрішню частину піхви мити дуже шкідливо. Так змивається захисне мастило, відкриваючи шлях інфекціям. Це може привести до серйозних захворювань. В процесі інтимної гігієни не дозволяйте направляйте струмінь води безпосередньо в піхву, а так, що б вона стікала зверху уздовж статевих органів.

Інтимне загартовування

Гінекологи закликають підмиватися виключно теплою водою. Однак частина жінок займається загартовування інтимної зони. Як підтверджує статистика, більшість запальних захворювань сечостатевої сфери виникло саме внаслідок таких процедур. Тому не потрібно експериментів – ні над собою, ні тим більше над своїми дітьми.

Сон в трусах

Нижня білизна має бути якісною і виготовленою з натуральних матеріалів. Трусики не повинні вбиратися в шкіру або натирати. Але навіть якщо вони дуже зручні, вночі від них краще відмовитися. Одягайте піжаму на голе тіло.

Неприємний запах

Він може бути ознакою хвороби статевих органів. Тому перед тим, як намагатися від нього позбавитися, необхідно відвідати лікаря.

Якщо ж слабкий запах присутній постійно, можливо це пов’язано з особливостями організму. Потрібно переглянути свою дієту, виключити з харчування цибулю, часник, перець, пиво. Також потрібно постаратися пити більше м’ятного або простого зеленого чаю.

Потрібно частіше підмиватися і уважно ставитися до вибору нижньої білизни.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...