ТОП-5 суперпродуктів як поліпшити зір

Поганий зір доставляє масу незручностей, починаючи від походу на роботу і закінчуючи читанням книги. Як поліпшити положення, а заодно і якість життя?   Риба...

Поганий зір доставляє масу незручностей, починаючи від походу на роботу і закінчуючи читанням книги. Як поліпшити положення, а заодно і якість життя?

 

ТОП-5 суперпродуктів-Як поліпшити зір

Риба

Сухість і свербіж – те, з чим доводиться стикатися досить часто. Як позбутися від неприємних відчуттів? Збільш кількість риби (лосось або тунець) в раціоні. Багата на омега-3 жирні кислоти, вона збільшує концентрацію ліпідів у мейбоміевих залоз. Якщо ти не любиш рибу, шукай в аптеках добавки з омега-3.

ТОП-5 суперпродуктів-Як поліпшити зір

Зелень

Ніколи не чула про зеаксантине? Що щодо лютеїну? Обидва ці інгредієнта знижують ризик розвитку вікової макулярної дегенерації (ВМД). Дослідження показали, що високий рівень лютеїну і зеаксантину значно знижує ризик розвитку ВМД і втрати зору. Продукти, багаті на ці антиоксиданти – капуста, шпинат, кале і зелень ріпи.

ТОП-5 суперпродуктів-Як поліпшити зір

Яйця

Це ще один продукт, багатий зеаксантином. Яйця, а саме їх жовтки, допомагають поліпшити зір. Крім того, яєчні жовтки є джерелом цинку, який зміцнює сітківку ока і допомагає уникнути істотного погіршення зору.

ТОП-5 суперпродуктів-Як поліпшити зір

Горіхи

Фісташки, мигдаль і волоські горіхи багаті омега-3 жирними кислотами, а також вітамін Е. Дослідження показали, що вітамін Е знижує прогресування ВМД і розвиток катаракти.

ТОП-5 суперпродуктів-Як поліпшити зір

Грейпфрути

Вітамін С так само корисний для очей, як і для шкіри. Численні дослідження пов’язують споживання вітаміну C зі здоров’ям очей. Найбільша кількість його в грейпфрутах, наступні місця займають апельсини і полуниця.

Джерело: УкрМедіа

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...