Гігієнічні прокладки: за і проти

Гігієнічні прокладки, зокрема «щоденки», стали для багатьох сучасних дівчат звичним засобом для щоденної інтимної гігієни. Популярність щоденних прокладок зростає. Це обумовлено тим, що вони...
Гігієнічні прокладки, зокрема «щоденки», стали для багатьох сучасних дівчат звичним засобом для щоденної інтимної гігієни.

Популярність щоденних прокладок зростає. Це обумовлено тим, що вони вбирають природні виділення з піхви. Завдяки цій властивості жінці немає необхідності міняти нижню білизну при мінімальному забрудненні – всього лише треба поміняти прокладку. Крім того, вона тоненька і непомітна.

У чому полягає небезпека «щоденок»?

Якщо жінка буде носити такий вид прокладок цілий день, і не буде її міняти, вона власноруч створить в області статевих органів доброчинну вологе середовище для розмноження бактерій і грибків. Вони, при проникненні в організм жінки стають провокаторами різних захворювань сечостатевої системи. Зокрема, щоденне носіння прокладки може стати причиною виникнення вагінального кандидозу (молочниці).

Практично всі щоденні прокладки мають суцільну клейку поверхню, з-за якої виникає «парниковий ефект» – ідеальні умови для розмноження грибка роду Candida, що в надмірній кількості викликає молочницю.

Крім виникнення кандидозу використання прокладок “щоденок” може стати причиною появи алергії, яка буде проявлятися у вигляді свербежу, подразнення шкіри в області статевих органів. Це відбувається тому, що багато «щоденки» ароматизовані і нерідко ароматизатори стають причиною виникнення алергічної реакції.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...