Перші симптоми апендициту на які необхідно звернути увагу

Ознаки, на відміну від самого апендициту, можна ігнорувати. Та наслідки можуть бути невтішними. Чим раніше людина звернеться до лікаря, тим менше страждатиме. Хоча хірургічна...

Ознаки, на відміну від самого апендициту, можна ігнорувати.

Та наслідки можуть бути невтішними. Чим раніше людина звернеться до лікаря, тим менше страждатиме. Хоча хірургічна операція у зв’язку з апендицитом вважається однією з найпростіших, це стан ні в якому разі не можна запускати. Біль посилюються з часом, і будь-яке зволікання може обернутися розривів апендикса, гнійним перитонітом і смертю.

У жінок біль супроводжує багато гінекологічниї патологій, у дітей – кишкові інфекції, коліки. Клінічні ознаки, при виразці шлунка, запаленні підшлункової залози, жовчного міхура, інших патологій черевної порожнини і органів малого тазу, також нагадує симптоми апендициту.

Основні симптоми апендициту:

Біль в животі

Один з перших і найголовніших симптомів апендициту. Цей біль є гострим і “стріляє” в правій нижній частині живота. Він виникає в області пупка і погіршується протягом 6-24 годин.

Набряк живота

Він у поєднанні з різким болем в животі може свідчити про гострий апендицит, який вимагає невідкладної хірургічної операції.

Блювота

Симптоми апендициту схожі на ознаки шлункового грипу. Однак коли блювота супроводжується болем у животі, і особливо в правій нижній його частині, а також не проходить через якийсь тривалий час, це може свідчити про апендицит.

Нудота

Вона є симптомом безлічі хвороб, так що ставити діагноз на основі однієї лише нудоти не варто. Але якщо вона супроводжується блювотою і болями в животі. І через деякий час не настає полегшення, то необхідно терміново звернутися до лікаря.

Втрата апетиту

Якщо ви перестали відчувати почуття голоду з незрозумілих причин, і у вас є симптоми, названі вище, це також може свідчити про апендицит.

Зміни в роботі кишечника

Оскільки апендицит дуже схожий на інші проблеми зі шлунком, ви можете страждати або від запору, або від діареї. Однак вам необхідно відвідати лікаря відразу ж після того, як ці проблеми зі шлунком поєднуватимуться з іншими симптомами, названими вище.

Спазми в шлунку

Шлункові спазми також є ознакою апендициту лише в тому випадку, коли збігаються з іншими симптомами. Ці спазми зазвичай виникають незабаром після появи болів в животі, і не потрібно чекати виникнення всіх ознак.

У медицині існує термін – ” синдром гострого живота ”, який супроводжується болями в області черевної порожнини, інтоксикаціями, підвищенням температури тіла.

Найчастішою причиною апендициту є інфекція. При гострому апендициті виділяють штами кишкової палички, золотистого стафілокока, стрептокока, інших гноєтворних бактерій. У звичайних умовах вони є нормальними мешканцями кишечника.

Апендицит частіше розвивається у людей, які страждають: запорами, захворюваннями серцево-судинної системи, деякими інфекційними захворюваннями (кишкові форми туберкульозу чи іншихі інфекцій).

У чоловіків апендицит може бути свідченням шкідливих звичок, прихованих інфекцій малого таза. Він може бути результатом гінекологічних запальних захворювань жінок. У дітей розвивається на тлі вроджених звужень просвіту сліпої кишки, важкої ангіни.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...