Ходьба по сходах запобігає передчасне старіння мозку – Вчені

Група науковців з Університету Конкордія прийшла до висновку, що ходьба по сходах допоможе не тільки підтримувати фігуру в хорошій формі, але і допоможе сповільнити...
Група науковців з Університету Конкордія прийшла до висновку, що ходьба по сходах допоможе не тільки підтримувати фігуру в хорошій формі, але і допоможе сповільнити процес старіння мозку.

Ходити пішки по сходах корисне не тільки для фізичного здоров’я, але і розумового. До такого висновку прийшли вчені, робітники в стінах Університету Конкордія, провівши ряд спеціальних наукових досліджень.

Для свого спостереження фахівці запросили групу добровольців, в яку увійшли люди абсолютно різного віку і статі. Медики проаналізували результати МРТ кожного з учасників до і після експерименту. Сам експеримент полягав у тому, що його учасникам запропонували зовсім відмовитися від ліфта і ходити щодня пішки по сходах.

Виявилося, що таке нескладне фізичне навантаження здатне підтримувати і м’язи всього тіла в тонусі, і підвищити активність мозкових клітин, що запобігає або уповільнює старіння мозку.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...