Все геніальне – просто: вчені знайшли простий засіб від похмілля

Все геніальне – просто. Як виявилося, щоб після бурхливого “алкоголеугодія” “підлікувати” свою голову, не обов’язково “снідати” медпрепаратами. Досить просто перед вживанням алкоголю випити грушевий...
Все геніальне – просто. Як виявилося, щоб після бурхливого “алкоголеугодія” “підлікувати” свою голову, не обов’язково “снідати” медпрепаратами.

Досить просто перед вживанням алкоголю випити грушевий сік і на ранок ви як огірочок.

Вчені знайшли простий засіб від похмілля. Австралійські дослідники прийшли до висновку, що грушевий сік є одним з найбільш ефективних засобів для зняття похмільного стану.

На їхню думку, варто випити всього 200 мілілітрів “чудодійного” грушевого соку і ви як огірочок.

Як виявилося, фруктовий напій знижує рівень алкоголю в крові, а також відновлює концентрацію після “бурхливої” ночі. Варто відзначити, що він діє приблизно за принципом активованого вугілля – сік потрібно випити до вживання алкоголю. Дослідження було проведено тільки на декількох сортах груші – китайською і корейською. При цьому вчені припускають, що інші сорти мати абсолютно такий же ефект.

Все геніальне – просто: вчені знайшли простий засіб від похмілля

“Корейські груші діють на ключові ферменти, що беруть участь у метаболізмі алкоголю – алкогольдегідрогенази (АДГ) і альдегіддегідрогенази (ALDH). Вони прискорюють обмін речовин і усувають алкоголь з організму. Зокрема, знижувався рівень ацетальдегіду – речовини, “відповідального” за стан похмілля”, – сказав глава дослідницької групи Менні Нвак.

Примітно, що поки вчені не знають, чому саме грушевий сік лікує від похмілля. Однак було також встановлено, що фрукт знижує рівень холестерину, зменшує запор і мають протизапальну дію.

Джерело: УкрМедіа

 

 
Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...