Грибок нігтів: у чому криється небезпека

“8 людей з 10 хоч раз у житті стикалися з грибковими хворобами. Зазвичай страждають нігті на ногах. На руках — рідше,” – каже столичний...

“8 людей з 10 хоч раз у житті стикалися з грибковими хворобами. Зазвичай страждають нігті на ногах. На руках — рідше,” – каже столичний дерматолог Олена Костенко, 49 років.

Часто не усвідомлюють, що це складна серйозна недуга. І запускають її. Тоді роками лікуються і не можуть вилікуватися. Стає ніби краще, а за деякий час хвороба знову повертається: ніготь жовтіє та кришиться.

Спори грибка живуть роками. Не гинуть на морозі, ростуть у теплі. Крихкість нігтів- найперша ознака грибка. Ніготь змінє забарвлення, відстає від пальця.

“Найгірше, коли починають виводити грибок народними методами та рецептами. Мастять часником, цибулею, травами, а грибок спокійнесенько продовжує поїдати нігті. Так можна запросто лишитися без нігтя.”

Навіть при вчасному зверненні на початкових етапах лікуватися слід не менше двох місяців. А взагалі грибок лікують, доки ніготь повністю не відросте: 4 місяці на руках і 8 – на ногах.

“П’ють антибіотики, мажуть мазями, втирають краплі. Після аналізу підбираються ті, що діють саме на вашу групу грибків. Та коли тільки-но стає краще, багато хто припиняє лікування. Не робіть цього – проліковуйтеся до кінця.”

Може виникнути від постійного нарощування та гель-лаків. Бо нігтьова пластина не дихає. У манікюрному салоні інструменти мають півгодини дезінфікувати у спеціальному розчині. Якщо їх просто полощуть чи пирскають антибактеріальними спреями – це грибок не знищить.

Джерело

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...