ОРГАНІЗАЦІЯ ХАРЧУВАННЯ В ПОДОРОЖІ, АБО ЯК НЕ ЗАЛИШИТИСЯ ГОЛОДНИМ

Ясна річ, що все залежить від типу подорожі: довготривала, теплі чи холодні краї, час у дорозі. Пам’ятайте одне, на день ви маєте їсти три рази....

Ясна річ, що все залежить від типу подорожі: довготривала, теплі чи холодні краї, час у дорозі. Пам’ятайте одне, на день ви маєте їсти три рази. І це обов’язково, я уже не говорю про перекуси. Отже, 3 разове харчування, і головний раціон припадає на обід, другий за важливістю прийом їжі – це сніданок, а третій – вечеря.

 Якщо ви в екстримальних умовах і харчуєтеся 2 рази на день, то головним вашим раціоном має бути сніданок. Подорож – штука захоплююча, вам головне не робити великих проміжків між прийомами їжі.

Вода – постійний ваш супутник, чим більше води – тим краще. При спекотній погоді треба випити 3-5 л на добу. Краще купувати воду чи соки у бляшанках. Пильнуйте за чистотою води та продуктів, овочі та фрукти ретельно промийвайте.

Подорож у гори: добре пильнуйте, що берете у дорогу, оскільки кожний грам рюкзака відіграє велику роль. У холодну пору забудьте про сир – він замерзає і в результаті при розморожені стає не смачним і не поживним. Добрий лайфхак для такої дороги – беріть м’ясо у сублімованому (зневодненому) вигляді. Власне, щоб мати чим насититися, ви можете взяти сухофрукти, чорнослив, курагу, родзинки, ще підходить халва. 

Подорож до інших країн: якщо ви постійно серед магазинів, то брати із собою велику кількість продуктів не потрібно. Адже, у кожний момент ви маєте змогу купити щось свіже. Звісно, береженого Бог береже, тому на всяк випадок можна мати із собою хліб, сир, фрукти та овочі.

У яку би подорож ви б не збиралися, упакувати продукти слід ретельно. Якщо є декілька прийомів їжі, розкладіть все окремо на кожний сніданок, обід та вечерю. Перекуси тримайте окремо, так, щоб їх можна було швидко та без зусиль дістати. Беріть запасні пакети, якщо вони не пригодяться, то їх можна використати для сміття. Не набирайте забагато продуктів та розслабтесь, все буде гаразд.

Джерело

Категорії
Подорожі
Новини
Loading...