Світ яскравий: найкрасивіші вулиці світу

Наші міста часто схожі одне на одне і зазвичай не особливо відрізняються оригінальністю. А у світі є такі вулиці, пройшовшись якими, потрапляєш наче у казку. Незвичайний дизайн,...

Наші міста часто схожі одне на одне і зазвичай не особливо відрізняються оригінальністю. А у світі є такі вулиці, пройшовшись якими, потрапляєш наче у казку. Незвичайний дизайн, цікаві деталі і фантазія творчих людей допомогли створити найкрасивіші вулиці світу.

Вулиця «ширяючих» парасольок, Агеда (Португалія)
Вперше красиво викладені парасольки з’явилися в 2012 році. Щороку інсталяції змінюються і з’являються нові парасольки.parasolky1Десятки яскраво розфарбованих парасольок не тільки прикрашають вулицю, а й чудово захищають від сонячних променів. Жителі міста жартують, що до їхнього міста повернулася Мері Поппінс.parasolkyВулиця чарівних килимів, Ла-Оротава (Тенеріфе)
Щороку в червні в переддень свята Корпус-Крісті перед ратушею містечка Ла-Оротава розстеляється гігантський килим, складений із незвичайних картин з вулканічного піску.Tenerife_Streetshttp://myplanet.com.ua/wp-Пісок видобувають у кратері вулкана Тейде, що на одному з Канарських островів. У виготовленні картин використовують 23 відтінки піску. На створення однієї такої картини задіюють 10 осіб протягом 40 днів.Tenerife_Streets1Вілла де Граса, Барселона (Іспанія)
У серпні під час фестивалю Festa Major один із кварталів Барселони перетворюється в яскравий карнавал. На цьому святі вулиці змагаються за звання найоригінальнішої і найбарвистішої.BARCELONA-Decoration-as-part-Gracia-FestivalОформленням кварталу займаються самі мешканці, причому кожна вулиця відповідає певній тематиці, а в її оздобленні використовуються тільки вторинні матеріали.BARCELONA-Decoration-Gracia-FestivalВулиця потрісканих каменів, Енсхеде (Голландія)
Roombeek — торгова вулиця в центрі голландського міста Енсхеде. Його доля трагічна і прекрасна водночас. У 2000 році в цьому місці стався вибух складу феєрверків, від чого 650 будинків і вулиця були зруйновані.Улица треснувших камней, Энсхеде 1Через кілька років район повністю відновили і вивели назовні підземний струмок. Дизайнери обробили дно спеціальним покриттям, завдяки чому струмок постійно покритий брижами. Взимку уламки каміння стають схожими на осколки льодовиків, які з настанням відлиги тануть.Улица треснувших камней, ЭнсхедеВулиця Санта-Катаріна, Порту (Португалія)
Азулежу — це кахлі в біло-блакитній гамі, які в Португалії з оздоблювального матеріалу перетворилися на предмет мистецтва. У перекладі з арабської «аз-зулайдж» означає «камінчик». Раніше азулежу могла собі дозволити тільки португальська знать, яка прикрашала ними свої палаци і церкви.santa-katarinaАле з часом біло-блакитні кахлі стали використовувати для оздоблення фасадів та інтер’єрів будинків, номерних табличок і навіть залізничних станцій і метро. Крім естетичної функції азулежу мають і практичну користь: захищають узимку від вогкості, а влітку зберігають прохолоду.santa-katarina2Старе місто Ліцзян (Китай)
Стародавнє місто Ліцзян складається з двох частин: старого міста, яке включене у список об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, і нове. Місцеві жителі кажуть, що місто існує завдяки воді, а вода — завдяки місту.linczianРічка Юйцюаньхе має три рукави, які проходять через усе місто. Саме тому тут так багато витончених містків, вузеньких мощених вулиць, незліченних каналів. Цей старовинний куточок підкреслює гармонію і єднання людини з природою.linczian_1Медіна, Шефшауен (Марокко)
Це колоритне місто розташоване в північній частині Марокко. Шефшауен грає відтінками від світло-блакитного до темно-синього і навіть фіолетового. Небесні кольори вулиць і будинків з’явилися завдяки євреям-біженцям, які приїхали в Марокко в 1930-х роках.Chefchaouen1Двері, вікна, стіни в старому місті пофарбовані у священний для євреїв колір, який завжди нагадує їм про небо і Бога. Хоча кількість євреїв з того часу значно зменшилася, традиція фарбувати будинки, особливо до великих свят, залишилася.chefchaouen-004Альберобелло, Апулія (Італія)
Це містечко славиться білосніжними хатинками-труллі. Труллі — це будинки із загостреними дахами. Такого типу будівель більше в світі ніде немає. Особливістю будови вважається закладний камінь.alberobello1Якщо його виймали, будинок швидко перетворювався на купу каміння і тоді жителям не потрібно було платити податок. Незважаючи на те, що труллі схожі один на одного, вони поділяються на чоловічі і жіночі, а також відрізняються особливостями кладки черепиці та знаками майстра.alberobelloЛомбард-стріт (Сан-Франциско, США)
Пам’ятка, до якої обов’язково привозять туристів у Сан-Франциско. Жителі міста з гордістю називають Ломбард-стріт найкривішою вулицею світу.

San Francisco, California, USA --- Lombard Street --- Image by © Ron Watts/CORBIS

Її невелика ділянка проходить по російському пагорбу. Щоб зменшити кут нахилу, архітектори «згладили» його 8 крутими поворотами. Швидкість руху тут не повинна перевищувати 8 км/год.

Джерел

оLombardstrit-SShA-SanFrancisko

Категорії
Подорожі
Новини
Loading...