Депутати дали добро на створення у місті першої ботанічної пам’ятки природи

Вчора депутати Калуської міської ради дали погодження на створення Йдеться про ділянку площею 1,3 га з насадженням дубів в районі вул. Робітничої у житловому...

Вчора депутати Калуської міської ради дали погодження на створення

Йдеться про ділянку площею 1,3 га з насадженням дубів в районі вул. Робітничої у житловому мікрорайоні Височанки. Саме тут має бути створена ботанічну пам’ятка природи.

Ініціатором створення цієї ботанічної пам’ятки став голова громадської організації «Карпатські стежки» Василь Фіцак. За його словами, ця ділянка є дуже цінною в науковому, історичному та естетичному аспектах.

karta o 890x395

Водночас Василь Фіцак повідомив, що з приводу цього питання він звертався до Національного екологічного центру України та до Міністерства екології, де отримав схвалення, і запевнив, що громадська організація «Туристичне товариство «Карпатські стежки» зобов’язується проводити моніторинг даної ділянки та за власні кошти встановить тут природоохоронні стенди.

Разом з тим депутати дали дозвіл виконкому Калуської міськради на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в районі вул. Робітничої для створення цієї ботанічної пам’ятки.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...